Manager

Target z nakupom start-upa v dostavo izdelkov na dan nakupa

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

21.12.2017 21:00
Čas branja: 1 min
Target z nakupom start-upa v dostavo izdelkov na dan nakupa
Z nakupom start-upa Shipt bo druga največja trgovska veriga v ZDA Target poskušala slediti Amazonu, ki omogoča dostavo naslednji dan po nakupu že v več kot osem tisoč mestih.

Druga največja trgovska veriga v ZDA Target je za 550 milijonov dolarjev (468 milijonov evrov) kupila logistični start-up Shipt, ki je razvil sistem za dostavo nakupov na dan nakupa.

Z nakupom Shipta bo Target poskušal slediti Amazonu, ki omogoča dostavo naslednji dan po nakupu že v več kot osem tisoč mestih. Pospešujejo tudi pri dostavi na dan nakupa, storitev so za zdaj razvili v tisoč mestih. Tudi Walmart je pred kratkim kupil start-up Parcel, ki dostavlja na dan nakupa.

Trgovci ugotavljajo, da dostava na dan nakupa povečuje zvestobo kupcev. Raziskave pa kažejo, da si kar štirje od petih kupcev želijo takšno storitev.

Dostavo na dan nakupa bodo pri Targetu v nekaj mesecih zagotavljali v polovici vseh trgovin v ZDA, do konca prihodnjega leta pa naj bi pokrili celotno omrežje. Pri Shiptu so storitev na začetku razvili predvsem za dostavo špecerije in osnovnih izdelkov za dom, vendar bodo postopoma dodajali vse prodajne kategorije. Kupci, ki želijo dostavo, plačajo 99 dolarjev (84 evrov) letne članarine za neomejeno število dostav.

Pri Targetu so v drugi polovici tega leta začeli pospešeno vlagati v razvoj dostave na dan nakupa: avgusta so kupili start-up Grand Junction, ki povezuje trgovce in kurirje, ki jim je na tistem območju hitro povečal obseg posameznih nakupov. Zdaj pričakujejo podoben uspeh s start-upom Shipt, ki so ga leta 2014 ustanovili trije partnerji. Shipt ima približno 20 tisoč strank prek trgovskih partnerjev, s katerimi bodo sodelovali tudi v prihodnje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Transport in logistika
Target je plačal skoraj pol milijarde evrov za start-up, ki vam dostavi izdelke na dom
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Target je plačal skoraj pol milijarde evrov za start-up, ki vam dostavi izdelke na dom

Start-up Shipt so ustanovili trije partnerji leta 2014, poslovni model je preprost: uporabniki plačajo 99 dolarjev letne članarine za neomejeno število dostav

FINANCE
Trgovcem višje plačilo za nedeljsko delo, manj odprtih trgovin ob nedeljah za nižje stroške trgovskih družb
Finance
Petra Sovdat Trgovcem višje plačilo za nedeljsko delo, manj odprtih trgovin ob nedeljah za nižje stroške trgovskih družb

Delodajalci in delojemalci so očitno zmožni dogovora, zato res ni potrebe po spremembi zakona o trgovini, že od začetka debate poudarjamo na Financah

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

FINANCE
Kje bomo kupovali hrano čez 10 let?
FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta