Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Leta 2017 je bilo rekreativcev na prostem po svetu 566 milijonov, leta 2023 jih bo po ocenah že 1,26 milijarde, ki bodo samo prek spleta za opremo porabili 75 milijard evrov. Kako uspešno ta val lovimo pri nas?
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Samsung je z zdaj že tradicionalno predstavitvijo linije galaxy note sredi poletja odprl jesensko prerivanje, kdo bo na trg poslal najboljši pametni telefon.

Target z nakupom start-upa v dostavo izdelkov na dan nakupa

Čas branja: 1 min
21.12.2017  21:00
Target z nakupom start-upa v dostavo izdelkov na dan nakupa
Z nakupom start-upa Shipt bo druga največja trgovska veriga v ZDA Target poskušala slediti Amazonu, ki omogoča dostavo naslednji dan po nakupu že v več kot osem tisoč mestih.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Target dodaj
Amazon dodaj
WalMart dodaj

Druga največja trgovska veriga v ZDA Target je za 550 milijonov dolarjev (468 milijonov evrov) kupila logistični start-up Shipt, ki je razvil sistem za dostavo nakupov na dan nakupa.

Z nakupom Shipta bo Target poskušal slediti Amazonu, ki omogoča dostavo naslednji dan po nakupu že v več kot osem tisoč mestih. Pospešujejo tudi pri dostavi na dan nakupa, storitev so za zdaj razvili v tisoč mestih. Tudi Walmart je pred kratkim kupil start-up Parcel, ki dostavlja na dan nakupa.

Trgovci ugotavljajo, da dostava na dan nakupa povečuje zvestobo kupcev. Raziskave pa kažejo, da si kar štirje od petih kupcev želijo takšno storitev.

Dostavo na dan nakupa bodo pri Targetu v nekaj mesecih zagotavljali v polovici vseh trgovin v ZDA, do konca prihodnjega leta pa naj bi pokrili celotno omrežje. Pri Shiptu so storitev na začetku razvili predvsem za dostavo špecerije in osnovnih izdelkov za dom, vendar bodo postopoma dodajali vse prodajne kategorije. Kupci, ki želijo dostavo, plačajo 99 dolarjev (84 evrov) letne članarine za neomejeno število dostav.

Pri Targetu so v drugi polovici tega leta začeli pospešeno vlagati v razvoj dostave na dan nakupa: avgusta so kupili start-up Grand Junction, ki povezuje trgovce in kurirje, ki jim je na tistem območju hitro povečal obseg posameznih nakupov. Zdaj pričakujejo podoben uspeh s start-upom Shipt, ki so ga leta 2014 ustanovili trije partnerji. Shipt ima približno 20 tisoč strank prek trgovskih partnerjev, s katerimi bodo sodelovali tudi v prihodnje.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Target je plačal skoraj pol milijarde evrov za start-up, ki vam dostavi izdelke na dom

Start-up Shipt so ustanovili trije partnerji leta 2014, poslovni model je preprost: uporabniki plačajo 99 dolarjev letne članarine za...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group