(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Slovenija je začela izvajati arbitražno sodbo o meji s Hrvaško

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Slovenija je začela izvajati arbitražno sodbo o meji s Hrvaško
Napoved Slovenije, da bo hrvaškim ribičem, ki so v zadnjega pol leta več kot tisočkrat vpluli v slovenski del Piranskega zaliva, odslej za nezakonito prestopanje meje začela izrekati kazni, je naletela na buren odziv.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenija je tik pred novim letom, šest mesecev po tistem, ko je arbitražno sodišče 29. junija – sedem let in pol po podpisu arbitražnega sporazuma med tedanjima premieroma Slovenije in Hrvaške Borutom Pahorjem in Jadranko Kosor – objavilo sodbo o meji med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in na morju, začela njeno uresničevanje. Zagreb razsodbo še naprej zavrača in je ne namerava izvajati.

V Piranskem zalivu, za katerega je arbitražno sodišče presodilo, da večina pripada Sloveniji, so prvi dnevi po uveljavitvi sodbe arbitražnega sodišča minili precej mirno. Tri hrvaške ribiške ladje, ki so v spremstvu hrvaških policijskih čolnov v soboto zjutraj vplule v slovensko morje, je slovenska policija le opozorila. Podobno kot je to počela v zadnjega pol leta, ko so hrvaški ribiči več kot tisočkrat nezakonito vpluli v slovenski del zaliva.

A po uveljavitvi razsodbe arbitražnega sodišča Slovenija napoveduje odločnejše ukrepanje in izdajanje glob. Hrvaške ribiče, ki se bojijo slovenskih kazni, je z izjavo, da na hrvaškem teritoriju ni možno uveljaviti nobenih slovenskih zakonov in da velja meja med državama, ki je bila potrjena leta 1991, poskušala pomiriti hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić. Na njene besede se je odzval slovenski zunanji minister Karl Erjavec, ki pravi, da Pejčinović Burićeva zavaja hrvaško javnost in govori neresnico, ko pravi, da je bila meja med Slovenijo in Hrvaško potrjena leta 1991. »Ravno zato, ker meja ni bila nikdar potrjena, se je želelo najti rešitev za določitev meje najprej s sporazumom Drnovšek-Račan in pozneje z arbitražnim sporazumom,« je poudaril slovenski zunanji minister.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kdo bo pomežiknil prvi 3

Nikdar nismo bili bližje ureditvi južne meje

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

FINANCE
Članki
Članki Kdo v EU ima največ slabih posojil – in kaj pripravlja EU, da ne bi nastajala nova 2

Evropska komisija je objavila prvo poročilo o reševanju slabih posojil v članicah. EU sicer čisti slaba posojila in pripravlja nova...