Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Želje vlade glede privatizacije NLB v Bruslju

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Želje vlade glede privatizacije NLB v Bruslju
Vlada želi prodajo NLB odložiti na prihodnje leto.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenska vlada je evropski komisiji poslala uradni predlog za spremembo zaveze glede privatizacije NLB. V njem predlaga, da se prodajni postopki za NLB odložijo in da se za vmesno obdobje imenuje upravljavski zastopnik.

Kot je pojasnila ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, vlada v uradnem predlogu komisiji predlaga, da se prodajni postopki za NLB začnejo v letu 2018 in končajo leta 2019. Neodvisnega upravljavskega zastopnika oziroma zaupnika, ki ne bo sodeloval pri novem postopku prodaje NLB, bi po besedah ministrice izbrali na mednarodnem javnem razpisu, soglasje k imenovanju pa bi po vladnem predlogu morali dati tudi evropska komisija in Evropska centralna banka.

V evropski komisiji so potrdili, da so predlog slovenske vlade prejeli, ob tem pa vnovič zatrdili, da je delna prodaja državnega deleža v NLB pomembna zaveza za zagotovitev dolgoročne vzdržnosti banke, na podlagi katere je komisija odobrila precejšnjo državno pomoč NLB v letu 2013 in da so na prošnjo Slovenije maja letos že odobrili bolj postopno prodajo banke v dveh korakih. Še enkrat so zapisali tudi, da so članice Unije odgovorne za spoštovanje svojih zavez.

Kako ta hip posluje NLB? Odlično – glede na prejšnja leta. Čisti dobiček je že ob devetmesečju lani precej presegel celoletnega iz leta 2016, ki je znašal 115,6 milijona evrov. Po neuradnih podatkih bi lahko lanski celoletni dobiček NLB presegel 200 milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: skupina NLB lani z več kot 220 milijoni evrov čistega dobička 12

To se ne bo več ponovilo, pravijo naši neuradni viri – velik del dobička izvira iz enkratnih dogodkov

FINANCE
Koalicija ne bi ne prodala NLB ne plačala kazni .. jaz pa ne bi, da so Cerar, Židan in Erjavec šefi države 39

Koaliciji SMC, SD in Desusa pravila EU ali niso jasna ali pa se nanja požvižgajo!

FINANCE
Česa vse vlada še vedno ni naredila glede NLB, pa bi morala že zdavnaj 1

Vse to so tveganja, ki lahko (spet) udarijo po nas, davkoplačevalcih

FINANCE
Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička! 23

Sporočilo EK o uvedbi preiskave zaradi spreminjanja zavez o prodaji NLB vsebuje nekaj očitnih izkrivljanj dejstev, ki mečejo senco dvoma...

FINANCE
Novi pritiski iz Bruslja in Frankfurta: Če ne privatizirate NLB, boste vračali še pomoč za hrvaške vloge in nič dividende! 25

Če bo odhajajoča vlada Mira Cerarja vztrajala pri tem, da banke, ki smo jo davkoplačevalci morali reševati zaradi slabega političnega...

FINANCE
Koliko nam je NLB že vrnila od dokapitalizacij? 10

NLB tako lepega dobička, kažejo trendi, ne bo več ustvarila; za letos v državni proračun več kot 100 milijonov evrov dividende?