(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Želje vlade glede privatizacije NLB v Bruslju

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Želje vlade glede privatizacije NLB v Bruslju
Vlada želi prodajo NLB odložiti na prihodnje leto.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenska vlada je evropski komisiji poslala uradni predlog za spremembo zaveze glede privatizacije NLB. V njem predlaga, da se prodajni postopki za NLB odložijo in da se za vmesno obdobje imenuje upravljavski zastopnik.

Kot je pojasnila ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, vlada v uradnem predlogu komisiji predlaga, da se prodajni postopki za NLB začnejo v letu 2018 in končajo leta 2019. Neodvisnega upravljavskega zastopnika oziroma zaupnika, ki ne bo sodeloval pri novem postopku prodaje NLB, bi po besedah ministrice izbrali na mednarodnem javnem razpisu, soglasje k imenovanju pa bi po vladnem predlogu morali dati tudi evropska komisija in Evropska centralna banka.

V evropski komisiji so potrdili, da so predlog slovenske vlade prejeli, ob tem pa vnovič zatrdili, da je delna prodaja državnega deleža v NLB pomembna zaveza za zagotovitev dolgoročne vzdržnosti banke, na podlagi katere je komisija odobrila precejšnjo državno pomoč NLB v letu 2013 in da so na prošnjo Slovenije maja letos že odobrili bolj postopno prodajo banke v dveh korakih. Še enkrat so zapisali tudi, da so članice Unije odgovorne za spoštovanje svojih zavez.

Kako ta hip posluje NLB? Odlično – glede na prejšnja leta. Čisti dobiček je že ob devetmesečju lani precej presegel celoletnega iz leta 2016, ki je znašal 115,6 milijona evrov. Po neuradnih podatkih bi lahko lanski celoletni dobiček NLB presegel 200 milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: skupina NLB lani z več kot 220 milijoni evrov čistega dobička 12

To se ne bo več ponovilo, pravijo naši neuradni viri – velik del dobička izvira iz enkratnih dogodkov

FINANCE
Koalicija ne bi ne prodala NLB ne plačala kazni .. jaz pa ne bi, da so Cerar, Židan in Erjavec šefi države 39

Koaliciji SMC, SD in Desusa pravila EU ali niso jasna ali pa se nanja požvižgajo!

FINANCE
Česa vse vlada še vedno ni naredila glede NLB, pa bi morala že zdavnaj 1

Vse to so tveganja, ki lahko (spet) udarijo po nas, davkoplačevalcih

FINANCE
Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička! 23

Sporočilo EK o uvedbi preiskave zaradi spreminjanja zavez o prodaji NLB vsebuje nekaj očitnih izkrivljanj dejstev, ki mečejo senco dvoma...

FINANCE
Koliko nam je NLB že vrnila od dokapitalizacij? 10

NLB tako lepega dobička, kažejo trendi, ne bo več ustvarila; za letos v državni proračun več kot 100 milijonov evrov dividende?

FINANCE
Novi pritiski iz Bruslja in Frankfurta: Če ne privatizirate NLB, boste vračali še pomoč za hrvaške vloge in nič dividende! 25

Če bo odhajajoča vlada Mira Cerarja vztrajala pri tem, da banke, ki smo jo davkoplačevalci morali reševati zaradi slabega političnega...

FINANCE
Neuradno: NLB bi ob koncu leta lahko dosegla 200 milijonov evrov čistega dobička 42

Čemu vse se je pripravljena odpovedati Cerarjeva vlada, da ne bi prodala NLB (a jo bo vseeno morala, prej ali slej)