(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Namesto Dragomirja Matića na vrhu Luke Koper Dimitrij Zadel

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Namesto Dragomirja Matića na vrhu Luke Koper Dimitrij Zadel
Novi prvi človek Luke Koper Dimitrij Zadel je pred leti vodil OMV Slovenija.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nadzorni svet Luke Koper, ki je dan po izredni skupščini delničarjev krivdno razrešil predsednika uprave Dragomirja Matića ter člana uprave Ireno Vincek in Andraža Novaka, je za novega predsednika uprave imenoval Dimitrija Zadela, ki je pred leti vodil OMV Slovenija, za člana uprave pa prvega moža Ferspeda Metoda Podkrižnika in nekdanjo predsednico uprave Dela Irmo Gubanec.

Nadzorni svet se je za odpoklic Matićeve uprave odločil tako zaradi izglasovane nezaupnice na izredni skupščini kot tudi zaradi hujše kršitve delovne obveznosti in nesposobnosti vodenja poslov, je po seji nadzornikov povedal Uroš Ilić, ki je postal novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper – njegov dozdajšnji predsednik Rado Antolovič ostaja med nadzorniki kot član.

Uroš Ilić o razlogih za odpoklic ni povedal veliko podrobnosti, je pa poudaril, da je bil sklep o odpoklicu Matićeve uprave sprejet soglasno, pri čemer sta se glasovanja vzdržala dva nadzornika iz vrst zaposlenih. Spomnimo, na izredni skupščini dan pred sejo nadzornega sveta je po vrsti obtožb na račun Matićeve uprave 99 odstotkov na skupščini navzočega kapitala podprlo nezaupnico upravi. Dragomir Matić je na izredni skupščini delničarjev sicer še enkrat dejal, da je najemanje delavcev IPS zakonito in ni v nasprotju s pravili trga dela ter da zavrača kritike, ki so po njegovem neu­temeljeno orodje za rušenje uprave.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Svet delavcev Luke Koper zagotovil polno podporo upravi Dimitrija Zadela 1

Vsi smo na isti ladji, vsi plujemo v isto smer, pravi Mirko Slosar, predsednik sveta delavcev Luke Koper

FINANCE
Dragomirju Matiću šteti dnevi na čelu Luke Koper? 4

Tik pred novim letom bo skupščina glasovala o nezaupnici upravi Luke Koper

FINANCE
Skupščina Luke Koper napoveduje Matićevo slovo 7

Revizorji in nadzorniki najemanje IPS tolmačijo kot najemanje delovne sile in ne najemanje storitev - kar se lahko izkaže za nezakonito

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...