Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Namesto Dragomirja Matića na vrhu Luke Koper Dimitrij Zadel

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Namesto Dragomirja Matića na vrhu Luke Koper Dimitrij Zadel
Novi prvi človek Luke Koper Dimitrij Zadel je pred leti vodil OMV Slovenija.

Nadzorni svet Luke Koper, ki je dan po izredni skupščini delničarjev krivdno razrešil predsednika uprave Dragomirja Matića ter člana uprave Ireno Vincek in Andraža Novaka, je za novega predsednika uprave imenoval Dimitrija Zadela, ki je pred leti vodil OMV Slovenija, za člana uprave pa prvega moža Ferspeda Metoda Podkrižnika in nekdanjo predsednico uprave Dela Irmo Gubanec.

Nadzorni svet se je za odpoklic Matićeve uprave odločil tako zaradi izglasovane nezaupnice na izredni skupščini kot tudi zaradi hujše kršitve delovne obveznosti in nesposobnosti vodenja poslov, je po seji nadzornikov povedal Uroš Ilić, ki je postal novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper – njegov dozdajšnji predsednik Rado Antolovič ostaja med nadzorniki kot član.

Uroš Ilić o razlogih za odpoklic ni povedal veliko podrobnosti, je pa poudaril, da je bil sklep o odpoklicu Matićeve uprave sprejet soglasno, pri čemer sta se glasovanja vzdržala dva nadzornika iz vrst zaposlenih. Spomnimo, na izredni skupščini dan pred sejo nadzornega sveta je po vrsti obtožb na račun Matićeve uprave 99 odstotkov na skupščini navzočega kapitala podprlo nezaupnico upravi. Dragomir Matić je na izredni skupščini delničarjev sicer še enkrat dejal, da je najemanje delavcev IPS zakonito in ni v nasprotju s pravili trga dela ter da zavrača kritike, ki so po njegovem neu­temeljeno orodje za rušenje uprave.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Svet delavcev Luke Koper zagotovil polno podporo upravi Dimitrija Zadela 1

Vsi smo na isti ladji, vsi plujemo v isto smer, pravi Mirko Slosar, predsednik sveta delavcev Luke Koper

FINANCE
Dragomirju Matiću šteti dnevi na čelu Luke Koper? 4

Tik pred novim letom bo skupščina glasovala o nezaupnici upravi Luke Koper

FINANCE
Skupščina Luke Koper napoveduje Matićevo slovo 7

Revizorji in nadzorniki najemanje IPS tolmačijo kot najemanje delovne sile in ne najemanje storitev - kar se lahko izkaže za nezakonito

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...