(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Mercator prodal trgovski center v Beogradu

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Mercator prodal trgovski center v Beogradu
46 milijonov evrov je za trgov­ski center v Beogradu iztržil Mercator.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Mercator je s podjetjem Retail Center iz Beograda konec leta podpisal pogodbo o prodaji Mercator centra Beograd – kupoprodajna cena brez DDV je 46 milijonov evrov. Ob tem sta družbi podpisali tudi pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra z okoli 9.400 kvadratnimi metri površine. Celoten center sicer meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov.

Kot ob tem poudarjajo v družbi, so s prodajo Mercator centra v Beogradu uspešno zastavili projekt unovčevanja nepremičnin, ki je namenjen predvsem razdolževanju skupine Mercator, ki za letos načrtuje 2,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Največ prihodkov naj bi po načrtih ustvarili v Sloveniji (56,2 odstotka) in Srbiji (32,3 odstotka).

Mercator poskuša svoje nepremičnine že dalj časa prodati, da bi tako zmanjšal svoje finančne obveznosti. Po besedah predsednika uprave Tomislava Čizmića so se v družbi taktično lotili monetizacije nepremičnin drugače, kot je bila zastavljena prej. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu.

Če se bodo Mercatorju načrti uresničili, bi s prodajo nepremičnin zbrali 350 milijonov evrov. Kupnina bo šla za poplačilo dela obveznosti do bank, del tega denarja pa bi namenili tudi za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani. V center, ki naj bi bil končan do konca leta 2019, naj bi preselili celotno administracijo iz stolpnice na Dunajski cesti in zdajšnji distribucijski center na Slovenčevi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?

FINANCE
Je Todorić po prevzemu Mercatorja na police res dal le še Agrokorjevo blago? 3

Kakšne so ugotovitve vladnega politkomisarja v Mercatorju? Trgovec je bil še pred zakonom zaščiten pred izčrpavanjem!

FINANCE
Kaj je v Mercatorju odkril vladni član uprave? 7

V razmerjih med Mercatorjem in družbami iz skupine Agrokor je vse okej

FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
Članki
Članki Kateri od predsedniških kandidatov bi prodal NLB in nazaj kupil Mercator 1

Naj se naša največja državna banka proda? Kaj pa Telekom? Kateri od kandidatov bi Mercator kupil nazaj in katera četverica med njimi...