Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Mercator prodal trgovski center v Beogradu

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Mercator prodal trgovski center v Beogradu
46 milijonov evrov je za trgov­ski center v Beogradu iztržil Mercator.

Mercator je s podjetjem Retail Center iz Beograda konec leta podpisal pogodbo o prodaji Mercator centra Beograd – kupoprodajna cena brez DDV je 46 milijonov evrov. Ob tem sta družbi podpisali tudi pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra z okoli 9.400 kvadratnimi metri površine. Celoten center sicer meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov.

Kot ob tem poudarjajo v družbi, so s prodajo Mercator centra v Beogradu uspešno zastavili projekt unovčevanja nepremičnin, ki je namenjen predvsem razdolževanju skupine Mercator, ki za letos načrtuje 2,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Največ prihodkov naj bi po načrtih ustvarili v Sloveniji (56,2 odstotka) in Srbiji (32,3 odstotka).

Mercator poskuša svoje nepremičnine že dalj časa prodati, da bi tako zmanjšal svoje finančne obveznosti. Po besedah predsednika uprave Tomislava Čizmića so se v družbi taktično lotili monetizacije nepremičnin drugače, kot je bila zastavljena prej. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu.

Če se bodo Mercatorju načrti uresničili, bi s prodajo nepremičnin zbrali 350 milijonov evrov. Kupnina bo šla za poplačilo dela obveznosti do bank, del tega denarja pa bi namenili tudi za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani. V center, ki naj bi bil končan do konca leta 2019, naj bi preselili celotno administracijo iz stolpnice na Dunajski cesti in zdajšnji distribucijski center na Slovenčevi.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?

FINANCE
Je Todorić po prevzemu Mercatorja na police res dal le še Agrokorjevo blago? 3

Kakšne so ugotovitve vladnega politkomisarja v Mercatorju? Trgovec je bil še pred zakonom zaščiten pred izčrpavanjem!

FINANCE
Kaj je v Mercatorju odkril vladni član uprave? 7

V razmerjih med Mercatorjem in družbami iz skupine Agrokor je vse okej

FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
Članki
Članki Kateri od predsedniških kandidatov bi prodal NLB in nazaj kupil Mercator 1

Naj se naša največja državna banka proda? Kaj pa Telekom? Kateri od kandidatov bi Mercator kupil nazaj in katera četverica med njimi...