Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Mercator prodal trgovski center v Beogradu

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Mercator prodal trgovski center v Beogradu
46 milijonov evrov je za trgov­ski center v Beogradu iztržil Mercator.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Mercator je s podjetjem Retail Center iz Beograda konec leta podpisal pogodbo o prodaji Mercator centra Beograd – kupoprodajna cena brez DDV je 46 milijonov evrov. Ob tem sta družbi podpisali tudi pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra z okoli 9.400 kvadratnimi metri površine. Celoten center sicer meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov.

Kot ob tem poudarjajo v družbi, so s prodajo Mercator centra v Beogradu uspešno zastavili projekt unovčevanja nepremičnin, ki je namenjen predvsem razdolževanju skupine Mercator, ki za letos načrtuje 2,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Največ prihodkov naj bi po načrtih ustvarili v Sloveniji (56,2 odstotka) in Srbiji (32,3 odstotka).

Mercator poskuša svoje nepremičnine že dalj časa prodati, da bi tako zmanjšal svoje finančne obveznosti. Po besedah predsednika uprave Tomislava Čizmića so se v družbi taktično lotili monetizacije nepremičnin drugače, kot je bila zastavljena prej. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu.

Če se bodo Mercatorju načrti uresničili, bi s prodajo nepremičnin zbrali 350 milijonov evrov. Kupnina bo šla za poplačilo dela obveznosti do bank, del tega denarja pa bi namenili tudi za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani. V center, ki naj bi bil končan do konca leta 2019, naj bi preselili celotno administracijo iz stolpnice na Dunajski cesti in zdajšnji distribucijski center na Slovenčevi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?

FINANCE
Je Todorić po prevzemu Mercatorja na police res dal le še Agrokorjevo blago? 3

Kakšne so ugotovitve vladnega politkomisarja v Mercatorju? Trgovec je bil še pred zakonom zaščiten pred izčrpavanjem!

FINANCE
Kaj je v Mercatorju odkril vladni član uprave? 7

V razmerjih med Mercatorjem in družbami iz skupine Agrokor je vse okej

FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
Članki
Članki Kateri od predsedniških kandidatov bi prodal NLB in nazaj kupil Mercator 1

Naj se naša največja državna banka proda? Kaj pa Telekom? Kateri od kandidatov bi Mercator kupil nazaj in katera četverica med njimi...