(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar
Novi predsednik uprave holdinga Domel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu, bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti družbe.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Z novim letom je vodenje holdinga Domel iz rok dolgoletne predsednice uprave Jožice Rejec, ki se je upokojila, prevzel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu.

Novi predsednik uprave holdinga Domel bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti z novimi inovativnimi rešitvami, stalnim optimiziranjem vseh procesov, rastjo produktivnosti in kombiniranjem množične proizvodnje s posebnimi rešitvami za kupce. Priložnost pomeni tudi četrta industrijska revolucija, zato Domel krepi oddelek za avtomatizacijo in digitalizacijo za področje digitalizacije procesov in razvoj izdelkov, povezljivih z internetom. V minulih letih so v Domelu uspešno diverzificirali proizvodni program in odvisnost od sesalnih enot z 80 odstotkov zmanjšali na 40 odstotkov. Ob tem so okrepili avtomobilski del in elektronsko komutirane tehnologije, ki bodo steber rasti tudi v prihodnje. Zdrava je tudi sestava kupcev, saj največji ne presega deset odstotkov.

Poslovno leto 2017 v Domelu končujejo s 130 milijoni evrov prodaje, kar je osem odstotkov več od načrtov in za 13 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček v višini desetih milijonov evrov pa je načrte presegel za 80 odstotkov. V prihodnjem letu v družbi načrtujejo rast prodaje za pet odstotkov in šest milijonov evrov dobička. Razlogi za to so pritiski na nižanje cen in strukturne spremembe programa, njegovo širjenje ter uvajanje novih programov, ki v prvih letih navadno še ne prinašajo dobička.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice (intervju) Domel motorje zdaj izdeluje tudi za BMWi3, portfelj izdelkov bomo še širili 2

V sedmih letih bodo s podobnim številom zaposlenih prihodke z letošnjih 140 milijonov evrov povečali na 200 milijonov evrov in ohranili...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je Domel vključen v mednarodne vodikove projekte

Domelove naprave so »pljuča in ledvica« vodikovega sistema, je povedal Matjaž Čemažar, predsednik uprave Domela Holdinga.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Domel prodrl na trg paličnih sesalnikov 6

V Domelu so razvili nove motorje za sesalnike. »Z njimi smo prodrli na trg paličnih sesalnikov in trije globalni proizvajalci jih že...

FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...