Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar
Novi predsednik uprave holdinga Domel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu, bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti družbe.

Z novim letom je vodenje holdinga Domel iz rok dolgoletne predsednice uprave Jožice Rejec, ki se je upokojila, prevzel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu.

Novi predsednik uprave holdinga Domel bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti z novimi inovativnimi rešitvami, stalnim optimiziranjem vseh procesov, rastjo produktivnosti in kombiniranjem množične proizvodnje s posebnimi rešitvami za kupce. Priložnost pomeni tudi četrta industrijska revolucija, zato Domel krepi oddelek za avtomatizacijo in digitalizacijo za področje digitalizacije procesov in razvoj izdelkov, povezljivih z internetom. V minulih letih so v Domelu uspešno diverzificirali proizvodni program in odvisnost od sesalnih enot z 80 odstotkov zmanjšali na 40 odstotkov. Ob tem so okrepili avtomobilski del in elektronsko komutirane tehnologije, ki bodo steber rasti tudi v prihodnje. Zdrava je tudi sestava kupcev, saj največji ne presega deset odstotkov.

Poslovno leto 2017 v Domelu končujejo s 130 milijoni evrov prodaje, kar je osem odstotkov več od načrtov in za 13 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček v višini desetih milijonov evrov pa je načrte presegel za 80 odstotkov. V prihodnjem letu v družbi načrtujejo rast prodaje za pet odstotkov in šest milijonov evrov dobička. Razlogi za to so pritiski na nižanje cen in strukturne spremembe programa, njegovo širjenje ter uvajanje novih programov, ki v prvih letih navadno še ne prinašajo dobička.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice (intervju) Domel motorje zdaj izdeluje tudi za BMWi3, portfelj izdelkov bomo še širili 2

V sedmih letih bodo s podobnim številom zaposlenih prihodke z letošnjih 140 milijonov evrov povečali na 200 milijonov evrov in ohranili...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Domel prodrl na trg paličnih sesalnikov 6

V Domelu so razvili nove motorje za sesalnike. »Z njimi smo prodrli na trg paličnih sesalnikov in trije globalni proizvajalci jih že...