Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Po Jožici Rejec na čelu Domela Matjaž Čemažar
Novi predsednik uprave holdinga Domel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu, bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti družbe.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Z novim letom je vodenje holdinga Domel iz rok dolgoletne predsednice uprave Jožice Rejec, ki se je upokojila, prevzel Matjaž Čemažar, ki je bil doslej direktor razvoja v Domelu.

Novi predsednik uprave holdinga Domel bo nadaljeval začrtano strategijo zmerne in naravne rasti z novimi inovativnimi rešitvami, stalnim optimiziranjem vseh procesov, rastjo produktivnosti in kombiniranjem množične proizvodnje s posebnimi rešitvami za kupce. Priložnost pomeni tudi četrta industrijska revolucija, zato Domel krepi oddelek za avtomatizacijo in digitalizacijo za področje digitalizacije procesov in razvoj izdelkov, povezljivih z internetom. V minulih letih so v Domelu uspešno diverzificirali proizvodni program in odvisnost od sesalnih enot z 80 odstotkov zmanjšali na 40 odstotkov. Ob tem so okrepili avtomobilski del in elektronsko komutirane tehnologije, ki bodo steber rasti tudi v prihodnje. Zdrava je tudi sestava kupcev, saj največji ne presega deset odstotkov.

Poslovno leto 2017 v Domelu končujejo s 130 milijoni evrov prodaje, kar je osem odstotkov več od načrtov in za 13 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček v višini desetih milijonov evrov pa je načrte presegel za 80 odstotkov. V prihodnjem letu v družbi načrtujejo rast prodaje za pet odstotkov in šest milijonov evrov dobička. Razlogi za to so pritiski na nižanje cen in strukturne spremembe programa, njegovo širjenje ter uvajanje novih programov, ki v prvih letih navadno še ne prinašajo dobička.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice (intervju) Domel motorje zdaj izdeluje tudi za BMWi3, portfelj izdelkov bomo še širili 2

V sedmih letih bodo s podobnim številom zaposlenih prihodke z letošnjih 140 milijonov evrov povečali na 200 milijonov evrov in ohranili...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je Domel vključen v mednarodne vodikove projekte

Domelove naprave so »pljuča in ledvica« vodikovega sistema, je povedal Matjaž Čemažar, predsednik uprave Domela Holdinga.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Domel prodrl na trg paličnih sesalnikov 6

V Domelu so razvili nove motorje za sesalnike. »Z njimi smo prodrli na trg paličnih sesalnikov in trije globalni proizvajalci jih že...

FINANCE
Članki
Članki Socialna pravičnost – politična obljuba ali zaveza? 3

Steber socialnih pravic v EU: katere socialne pravice so politiki potrdili kot temeljne in od koga bo odvisno njihovo uresničevanje