Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Japoncem 17,5-odstotni delež v Uberju

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Japoncem 17,5-odstotni delež v Uberju
9,68 milijarde dolarjev bosta za 17,7-odstotni delež v ameriški prevozniški družbi Uber odštela japonska multinacionalka SoftBank in konzorcij vlagateljev.

Obveščaj me o novih člankih:  
Softbank dodaj
Uber dodaj
TPG dodaj
Tencent Holdings dodaj
Sequoia Capital dodaj

Japonska multinacionalka SoftBank in vlagatelji, zbrani v konzorciju, bodo za okoli devet milijard dolarjev oziroma 7,5 milijarde evrov kupili 17,5 odstotka ameriške prevozniške družbe Uber. Največji delež družbe bo kupil SoftBank, in sicer 15-odstotnega. Skupina novih lastnikov namerava ob tem v Uber vložiti še dobro milijardo evrov.

Cena, kakršno bo za delež v Uberju plačala skupina SoftBank skupaj s konzorcijem vlagateljev (med njimi so tudi Dragoneer Investment Group, TPG, Tencent Holdings in Sequoia Capital), ameriško družbo vrednoti na 48 milijard dolarjev. To je kar 30-odstotni diskont glede na zadnjo znano takšno ocenjeno vrednost, ki je znašala kar 68,5 milijarde dolarjev oziroma 57,1 milijarde evrov (ne gre za tržno, temveč zasebno investicijsko oceno).

Čeprav se je cena, ki so jo za delež v Uberju ponudili Japonci, sprva zdela nizka, so nekateri vlagatelji vendarle presodili, da je glede na vse škandale, ki so Uber zaznamovali v minulem letu, bolje imeti denar v roki kot delež v družbi.

Prodaja 17,5-odstotnega deleža bo Uberju, ki ga od avgusta lani vodi 48-letni Dara Khosrowshahi, pomagala spodbuditi vlaganja v tehnologijo in nadaljevati širitev na nove trge, hkrati pa naj bi pripomogla tudi k izboljšanju vodenja podjetja. Po poročanju Bloomberga je Uber letos v tretjem četrtletju ustvaril dobri dve milijardi dolarjev prihodkov, a je imel tudi skoraj poldrugo milijardo dolarjev izgube. Uber, ki javno poslovnih rezultatov ne objavlja, podatkov ni niti komentiral niti zanikal.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona

MANAGER
Manager
Manager V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja 1

Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji...