Manager

Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

04.01.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav
Z nakupom več kot polovice britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral bo GVC postal eno največjih podjetij v panogi športnih stav na svetu.

Ponudnik spletnih iger na srečo GVC, ki ima v lasti spletne stavnice Bwin in Sportingbet, bo kupil britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral. S poslom, vrednim več kot štiri milijarde evrov, bo po poročanju svetovnih medijev nastalo eno največjih podjetij na svetu v tej panogi.

Ladbrokes Coral velja s skoraj 3.700 stavnimi mesti po državi in ponudbo spletnih iger na srečo za največjega ponudnika športnih stav v Veliki Britaniji, ki je največji trg spletnih športnih stav v Evropi.

GVC, ki ima skoraj tri tisoč zaposlenih in 15 predstavništev po svetu, bo za nakup 53,5-odstotnega deleža v Ladbrokes Coralu tako v gotovini kot v delnicah plačal največ 4,5 milijarde evrov. Končna cena bo odvisna od sklepov državne revizije veljavnih pravil športnih stav. Revizija, ki bo končana v prihodnjih mesecih, bo najverjetneje privedla do strožjih pravil na tem trgu, s tem pa zmanjšala prihodke ponudnikov športnih stav. Nasprotniki liberalizacije tega trga opozarjajo na vrsto negativnih posledic dejavnosti, med drugim na rast števila odvisnih od športnih stav. Dodatna težava naj bi bila tudi odsotnost enotnih evropskih pravil na tem trgu.

Najnovejši prevzem GVC, ki je februarja lani za 1,1 milijarde evrov kupil ponudnika spletnih stav Bwin, pomeni nadaljevanje združevanj v tej panogi v Evropi pred pričakovanim sprejetjem strožjih pravil.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
DUTB stavi. Kaj pa, če izgubi?
Finance
Jurij Šimac DUTB stavi. Kaj pa, če izgubi? 1
FINANCE
Podjetnik
Najpodjetniška ideja: Platforma, ki vam olajša iskanje športnih izkušenj na najboljših lokacijah po svetu
Podjetnik
PodjetnikŠpela Mikuš Najpodjetniška ideja: Platforma, ki vam olajša iskanje športnih izkušenj na najboljših lokacijah po svetu 21

Ponudniki lahko svojo ponudbo objavijo brezplačno, provizijo (od 15 do 18 odstotkov) od prodaje pa ponudnik plača bstoked.net

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

FINANCE
Subvencije
Ravs za mega IT-posel za javno upravo
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Ravs za mega IT-posel za javno upravo 11

V igri naj bi bilo več milijonov evrov, zahtevni razpisni pogoji pa zbujajo sume, da je dobitnik posla znan vnaprej

FINANCE
Članki
Kako je borzni aktivist v boju proti Herbalifu izgubil milijardno stavo
Finance
FinanceAna Turk Kako je borzni aktivist v boju proti Herbalifu izgubil milijardno stavo

Ameriški milijarder Bill Ackman, ki je družbi Herbalife napovedal borzni kolaps zaradi piramidnega sistema, je pogorel sam in na kocko postavil svojo kariero

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.