(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav
Z nakupom več kot polovice britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral bo GVC postal eno največjih podjetij v panogi športnih stav na svetu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Bwin dodaj
Sportingbet dodaj
Ladbrokes dodaj

Ponudnik spletnih iger na srečo GVC, ki ima v lasti spletne stavnice Bwin in Sportingbet, bo kupil britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral. S poslom, vrednim več kot štiri milijarde evrov, bo po poročanju svetovnih medijev nastalo eno največjih podjetij na svetu v tej panogi.

Ladbrokes Coral velja s skoraj 3.700 stavnimi mesti po državi in ponudbo spletnih iger na srečo za največjega ponudnika športnih stav v Veliki Britaniji, ki je največji trg spletnih športnih stav v Evropi.

GVC, ki ima skoraj tri tisoč zaposlenih in 15 predstavništev po svetu, bo za nakup 53,5-odstotnega deleža v Ladbrokes Coralu tako v gotovini kot v delnicah plačal največ 4,5 milijarde evrov. Končna cena bo odvisna od sklepov državne revizije veljavnih pravil športnih stav. Revizija, ki bo končana v prihodnjih mesecih, bo najverjetneje privedla do strožjih pravil na tem trgu, s tem pa zmanjšala prihodke ponudnikov športnih stav. Nasprotniki liberalizacije tega trga opozarjajo na vrsto negativnih posledic dejavnosti, med drugim na rast števila odvisnih od športnih stav. Dodatna težava naj bi bila tudi odsotnost enotnih evropskih pravil na tem trgu.

Najnovejši prevzem GVC, ki je februarja lani za 1,1 milijarde evrov kupil ponudnika spletnih stav Bwin, pomeni nadaljevanje združevanj v tej panogi v Evropi pred pričakovanim sprejetjem strožjih pravil.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Socialna pravičnost – politična obljuba ali zaveza? 3

Steber socialnih pravic v EU: katere socialne pravice so politiki potrdili kot temeljne in od koga bo odvisno njihovo uresničevanje

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...