Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav
Z nakupom več kot polovice britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral bo GVC postal eno največjih podjetij v panogi športnih stav na svetu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Bwin dodaj
Sportingbet dodaj
Ladbrokes dodaj

Ponudnik spletnih iger na srečo GVC, ki ima v lasti spletne stavnice Bwin in Sportingbet, bo kupil britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral. S poslom, vrednim več kot štiri milijarde evrov, bo po poročanju svetovnih medijev nastalo eno največjih podjetij na svetu v tej panogi.

Ladbrokes Coral velja s skoraj 3.700 stavnimi mesti po državi in ponudbo spletnih iger na srečo za največjega ponudnika športnih stav v Veliki Britaniji, ki je največji trg spletnih športnih stav v Evropi.

GVC, ki ima skoraj tri tisoč zaposlenih in 15 predstavništev po svetu, bo za nakup 53,5-odstotnega deleža v Ladbrokes Coralu tako v gotovini kot v delnicah plačal največ 4,5 milijarde evrov. Končna cena bo odvisna od sklepov državne revizije veljavnih pravil športnih stav. Revizija, ki bo končana v prihodnjih mesecih, bo najverjetneje privedla do strožjih pravil na tem trgu, s tem pa zmanjšala prihodke ponudnikov športnih stav. Nasprotniki liberalizacije tega trga opozarjajo na vrsto negativnih posledic dejavnosti, med drugim na rast števila odvisnih od športnih stav. Dodatna težava naj bi bila tudi odsotnost enotnih evropskih pravil na tem trgu.

Najnovejši prevzem GVC, ki je februarja lani za 1,1 milijarde evrov kupil ponudnika spletnih stav Bwin, pomeni nadaljevanje združevanj v tej panogi v Evropi pred pričakovanim sprejetjem strožjih pravil.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evrska dilema: naj bo odločanje bolj ali manj centralizirano 10

So fiskalna pravila lahko zgolj enostavna in stroga ali pa na drugi strani prožna in zapletena? Obstaja vmesna pot? In zakaj nekdanji šef...

FINANCE
Članki
Članki Koliko se bo po brexitu skrčil evropski parlament?

Kaj se bo po brexitu zgodilo s 73 sedeži evroposlancev iz Velike Britanije? Evropski parlament je danes izglasoval svoj predlog, ki ga...

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...