Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav

Čas branja: 1 min
04.01.2018  21:00
Lastnik Bwina bo prevzel britanskega ponudnika športnih stav
Z nakupom več kot polovice britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral bo GVC postal eno največjih podjetij v panogi športnih stav na svetu.

Ponudnik spletnih iger na srečo GVC, ki ima v lasti spletne stavnice Bwin in Sportingbet, bo kupil britanskega ponudnika športnih stav Ladbrokes Coral. S poslom, vrednim več kot štiri milijarde evrov, bo po poročanju svetovnih medijev nastalo eno največjih podjetij na svetu v tej panogi.

Ladbrokes Coral velja s skoraj 3.700 stavnimi mesti po državi in ponudbo spletnih iger na srečo za največjega ponudnika športnih stav v Veliki Britaniji, ki je največji trg spletnih športnih stav v Evropi.

GVC, ki ima skoraj tri tisoč zaposlenih in 15 predstavništev po svetu, bo za nakup 53,5-odstotnega deleža v Ladbrokes Coralu tako v gotovini kot v delnicah plačal največ 4,5 milijarde evrov. Končna cena bo odvisna od sklepov državne revizije veljavnih pravil športnih stav. Revizija, ki bo končana v prihodnjih mesecih, bo najverjetneje privedla do strožjih pravil na tem trgu, s tem pa zmanjšala prihodke ponudnikov športnih stav. Nasprotniki liberalizacije tega trga opozarjajo na vrsto negativnih posledic dejavnosti, med drugim na rast števila odvisnih od športnih stav. Dodatna težava naj bi bila tudi odsotnost enotnih evropskih pravil na tem trgu.

Najnovejši prevzem GVC, ki je februarja lani za 1,1 milijarde evrov kupil ponudnika spletnih stav Bwin, pomeni nadaljevanje združevanj v tej panogi v Evropi pred pričakovanim sprejetjem strožjih pravil.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...