TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Mobilnost Nova partnerstva pri razvoju avtonomnih vozil

Čas branja: 1 min
11.01.2018  21:00
Moči pri razvoju avtonomnih vozil združujeta kanadski Blackberry in kitajski Baidu, pa tudi nemški Volkswagen in ameriška Aurora.
Mobilnost Nova partnerstva pri razvoju avtonomnih vozil

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Aurora dodaj
Blackberry dodaj
Baidu dodaj
Google dodaj

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen se je pri razvoju samovozečih vozil povezal z družbo iz Silicijeve doline Aurora. Kot napovedujeta partnerja, naj bi prva vozila v prodajne salone poslali leta 2021. Pri razvoju avtonomnih vozil sta se povezala tudi kanadska telekomunikacijska družba Blackberry in kitajski internetni velikan Baidu.

Kot pravijo v Volkswagnu, jim sodelovanje z Auroro prinaša dostop do rezultatov dela izkušene ekipe za razvoj programske in strojne opreme za avtonomna vozila. Aurora, ki so jo ustanovili nekdanji vodilni z oddelkov za razvoj avtonomne vožnje pri Googlu, Tesli in Uberju, razvija tehnologijo, ki so jo že preizkusili v športnih terenskih vozilih znamke Audi.

Pomena hitrega razvoja se zavedajo tudi pri Blackberryju in Baiduju, kjer veliko stavijo na svoje izkušnje s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Baidujevo odprto platformo za avtonomno vožnjo bo tako poganjal Blackberryjev operacijski sistem, drugih podrobnosti sodelovanja pa družbi še nista razkrili.

Baidu je sicer septembra napovedal, da bo v prihodnjih treh letih prek svojega sklada Apollo Fund v projekte razvoja avtonomne vožnje vložil 1,3 milijarde evrov. Septembra so predstavili tudi novo različico platforme Apollo 1.5, ki avtomobilom omogoča, da izvajajo avtonomne vozne zmogljivosti na določenih progah, odlično prepoznavajo ovire in potnike ter sprejemajo optimalne odločitve o vožnji celo ponoči.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...

TOP JOB
Delavci
Delavci Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški in kako bo ukrepal Bruselj 4

Pri evropski komisiji so predstavili akcijski načrt za odpravo plačne vrzeli med spoloma

FINANCE
Članki
Članki Socialna pravičnost – politična obljuba ali zaveza? 3

Steber socialnih pravic v EU: katere socialne pravice so politiki potrdili kot temeljne in od koga bo odvisno njihovo uresničevanje

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...