Manager

Igre Lego s Tencentovo pomočjo do večje pogače na kitajskem trgu igrač

Lego bo skupaj s kitajskim tehnološkim velikanom Tencent razvijal in ponujal spletne igre.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

18.01.2018 21:00
Čas branja: 1 min

Danski proizvajalec igrač Lego bo pri nastopu na kitajskem trgu združil moči s tamkajšnjim tehnološkim velikanom Tencent. Družbi bosta skupaj razvijali in ponujali spletne igre ter zgradili spletno družabno omrežje za otroke.

Skupina Tencent, ki je znana po priljubljeni videoigri Honour of Kings in družabni platformi WeChat, si že nekaj časa prizadeva okrepiti svoj položaj v zabavni in igralniški industriji.

Kitajski trg igrač, vreden dobrih 25 milijard evrov, je za dansko družbo med najperspektivnejšimi. Predlanskim je prodajo tam povečala za približno 30 odstotkov, medtem ko se na drugih trgih spopada s stagnacijo oziroma upadom prodaje. Lego si je na Kitajskem, kjer ima od leta 2016 tudi svojo tovarno, odrezal tri odstotke trga. Ameriški proizvajalec igrač Mattel, najbolj znan po barbikah, ima na Kitajskem dvoodstotni tržni delež.

Tencent, ki s tržno kapitalizacijo 437 milijard evrov sodi med največje azijske družbe, je te dni z izdajo obveznic zbral pet milijard dolarjev. Pri tem je zanimivo, da je povpraševanje po njih kar za osemkrat preseglo ponudbo. Ponudb za obveznice je bilo namreč kar za 41 milijard dolarjev. S ponudbo štirih vrst obveznic z zapadlostjo od pet do 20 let je kitajski velikan ciljal predvsem na ameriške vlagatelje. V družbi ne skrivajo želje po prodoru na mednarodni trg. V ZDA je skupina denimo že vložila v aplikacijo Snapchat in v avtomobilskega proizvajalca Teslo, pred kratkim pa je Tencent vstopil tudi v navzkrižno lastništvo s švedskim Spotifyjem, ki velja za največjega svetovnega pobudnika pretočne glasbe.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Manager
Zakaj je digitalni denar vse bolj »in«
FINANCE
Kitajska v inovacijah prehiteva zahod
Finance
Edmund S. Phelps Kitajska v inovacijah prehiteva zahod

Zahodne države že desetletja ščitijo podjetja, ki so že na trgu, na račun podjetij, ki na trg šele vstopajo, pa tudi na račun splošne rasti produktivnosti. Če se želi zahod izogniti tveganju zaostajanja za dogajanjem, mora glede na poteze Kitajske, ki hitro spoznava prednosti poštene in svobodne konkurence, nujno spremeniti dosedanjo pot.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Manager
Franšizni imperij z galaktičnimi zaslužki
Manager
ManagerŽiga Brdnik Franšizni imperij z galaktičnimi zaslužki

Vojna zvezd se nadaljuje z osmo epizodo, ki v kinematografe prihaja sredi decembra. Kako je iz prvega filma za 11 milijonov dolarjev nastala ena najmočnejših znamk na svetu, vredna vsaj 42 milijard dolarjev?

FINANCE
Manager
(intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni 1

Kako vidi slovensko-kitajske naložbe gospodarski svetovalec na kitajskem veleposlaništvu Yuan Kehua.

FINANCE
Članki
Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power
Finance
FinanceSimona Toplak Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power 4

Z veliko denarja, ki ga prinašajo Kitajci, spomin na pokol na Trgu nebeškega miru bledi. Kitajci mirno plačujejo visokim politikom, da zagovarjajo kitajske ozemeljske, varnostne in gospodarske interese.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.