(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Igre Lego s Tencentovo pomočjo do večje pogače na kitajskem trgu igrač

Čas branja: 1 min
18.01.2018  21:00
Lego bo skupaj s kitajskim tehnološkim velikanom Tencent razvijal in ponujal spletne igre.
Igre Lego s Tencentovo pomočjo do večje pogače na kitajskem trgu igrač

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
lego dodaj
Tencent dodaj
Mattel dodaj

Danski proizvajalec igrač Lego bo pri nastopu na kitajskem trgu združil moči s tamkajšnjim tehnološkim velikanom Tencent. Družbi bosta skupaj razvijali in ponujali spletne igre ter zgradili spletno družabno omrežje za otroke.

Skupina Tencent, ki je znana po priljubljeni videoigri Honour of Kings in družabni platformi WeChat, si že nekaj časa prizadeva okrepiti svoj položaj v zabavni in igralniški industriji.

Kitajski trg igrač, vreden dobrih 25 milijard evrov, je za dansko družbo med najperspektivnejšimi. Predlanskim je prodajo tam povečala za približno 30 odstotkov, medtem ko se na drugih trgih spopada s stagnacijo oziroma upadom prodaje. Lego si je na Kitajskem, kjer ima od leta 2016 tudi svojo tovarno, odrezal tri odstotke trga. Ameriški proizvajalec igrač Mattel, najbolj znan po barbikah, ima na Kitajskem dvoodstotni tržni delež.

Tencent, ki s tržno kapitalizacijo 437 milijard evrov sodi med največje azijske družbe, je te dni z izdajo obveznic zbral pet milijard dolarjev. Pri tem je zanimivo, da je povpraševanje po njih kar za osemkrat preseglo ponudbo. Ponudb za obveznice je bilo namreč kar za 41 milijard dolarjev. S ponudbo štirih vrst obveznic z zapadlostjo od pet do 20 let je kitajski velikan ciljal predvsem na ameriške vlagatelje. V družbi ne skrivajo želje po prodoru na mednarodni trg. V ZDA je skupina denimo že vložila v aplikacijo Snapchat in v avtomobilskega proizvajalca Teslo, pred kratkim pa je Tencent vstopil tudi v navzkrižno lastništvo s švedskim Spotifyjem, ki velja za največjega svetovnega pobudnika pretočne glasbe.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...