Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

V boju za četrtino DBS je zmagala Alenka Žnidaršič Kranjc

Čas branja: 1 min
18.01.2018  21:00
Alenka Žnidaršič Kranjc, po oceni revije Manager 34. najbogatejša Slovenka, z nakupom četrtine DBS še odločneje koraka na slovenskem trgu finančnih storitev.
V boju za četrtino DBS je zmagala Alenka Žnidaršič Kranjc

Obveščaj me o novih člankih:  

Ponudba Skupine Prva, ki jo je za nakup lastniškega deleža v višini 25 odstotkov in ena delnica Deželne banke Slovenije (DBS) dala skupaj s Prvo osebno zavarovalnico, je bila najugodnejša. Kapitalska zadruga, ki je s 47,5-odstotnim deležem največja posamezna lastnica DBS, je pogodbo o nakupu z obema že podpisala.

Prva Group je prek družbe Dej v večinski lasti Alenke Žnidaršič Kranjc, po oceni revije Manager lani 34. najbogatejše Slovenke. V igri za nakup DBS so bili še Telekom Slovenije z Modro zavarovalnico in AIK Banka Miodraga Kostića, ki je sredi postopka prevzema Gorenjske banke.

Razlog, da Kapitalska zadruga, ki jo vodi Peter Vrisk, delež v DBS prodaja, je v težavah pri odplačilu posojila (neodplačanih je še okoli devet milijonov evrov), ki so ga prav za nakup delnic DBS pred leti najeli pri avstrijski banki BKS. DBS je majhna banka, ima pa kar veliko mrežo z 81 poslovalnicami po Sloveniji. Njen tržni delež je dva odstotka.

Kot je pojasnil izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc, so se v Prvi za oddajo ponudbe za nakup lastniškega deleža DBS, s katero poslovno že sodelujejo pri trženju riziko življenjskih zavarovanj, odločili, ker želijo še resneje zasesti mesto na slovenskem trgu finančnih storitev. Ob tem je dodal, da bilančna vsota Prve in DBS skupaj znaša okoli dve milijardi evrov.

Posel, po katerem je predvideno, da bo Skupina Prva pridobila 9,9-odstotni delež DBS, Prva osebna zavarovalnica pa razliko, je sicer sklenjen pod več odložnimi pogoji, med katerimi sta tudi pridobitev dovoljenja Banke Slovenije in agencije za varstvo konkurence. Sa. P., STANapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

FINANCE
Članki
Članki Evrska dilema: naj bo odločanje bolj ali manj centralizirano 10

So fiskalna pravila lahko zgolj enostavna in stroga ali pa na drugi strani prožna in zapletena? Obstaja vmesna pot? In zakaj nekdanji šef...

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...