TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Napoveduje se rekordni borzni debi japonske Softbank Corp

Čas branja: 1 min
18.01.2018  21:00
V japonski multinacionalki Softbank Group razmišljajo, da bi nove delnice tokijske družbe za mobilne telekomunikacije Softbank Corp. uvrstili na tokijsko in še kakšno zahodno borzo – v igri je denimo London.
Napoveduje se rekordni borzni debi japonske Softbank Corp

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
SoftBank Group dodaj
Softbank dodaj
Telegraph dodaj
Uber dodaj

Japonska multinacionalka Softbank Group tehta možnost, da bi iz skupine izločili tokijsko družbo Softbank Corp., ki se ukvarja z mobilnimi telekomunikacijskimi storitvami, s prvo javno prodajo delnic pa bi iztržili okoli dva bilijona japonskih jenov, kar v preračunu pomeni 14,6 milijarde evrov. Po načrtu bi v izločeni družbi za javno prodajo namenili 30-odstotni delež, 70-odstotni delež pa bi ostal v rokah Softbank Group.

Ker gre za precejšen naložbeni zalogaj, v japonski skupini razmišljajo, da novih delnic ne bi uvrstili le na tokijsko, temveč še na kakšno zahodno borzo – v igri je denimo London. Po tujem poročanju naj bi skupina potrebno dokumentacijo na tokijsko borzo vložila spomladi, že jeseni pa bi predvidoma nove delnice lahko uvrstili v prvo kotacijo na tokijski borzi, približno takrat bi predvidoma lahko startalo tudi trgovanje na kateri od mednarodnih borz.

Če bi s prvo javno prodajo delnic Softbank Corp. iztržili predvidena dva bilijona jenov oziroma 18 milijard dolarjev, bi se približali za zdaj še vedno rekordni prvi javni prodaji delnic v državi. Japonski rekord ima prav tako telekomunikacijska družba, in sicer Nippon Telegraph and Telephone, s prvo prodajo njenih delnic leta 1987 pa so iztržili 2,2 bilijona jenov.

Japonska multinacionalka Softbank Group, ki se poleg s telekomunikacijami ukvarja še z e-trgovino, tehnološkimi in finančnimi storitvami, mediji, trženjem, energetiko, podatkovnimi centri, igričarskimi aktivnostmi, je konec prejšnjega leta kot vodilna v konzorciju kupila 15-odstotni delež v ameriškem podjetju za prevoze potnikov Uber.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Vlagatelj, ki se je zapičil v tehnološka podjetja in kupuje vse živo

Za enim največjih vlagateljev v tehnološka podjetja na svetu Masajošijem Sonom je pestro leto, saj je s SoftBank vsake štiri dni...

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...