Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Avstrijski lastnik družbe Herz bo proizvodnjo v Sloveniji še povečal

Čas branja: 1 min
25.01.2018  21:00
Avstrijski lastnik družbe Herz bo proizvodnjo v Sloveniji še povečal
Avstrijski lastniki raje vlagajo v Sloveniji, ne pa v svojih podjetjih v Avstriji, Italiji in Romuniji, ker sta produktivnost in kakovost dela naših zaposlenih precej višji, je povedal Damir Rutar, direktor družbe Herz iz Šmartna pri Litiji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Herz dodaj
Unitas dodaj
Kovina dodaj
Damir Rutar dodaj
Rutar dodaj

V podjetju Herz iz Šmartna pri Litiji, kjer razvijajo in izdelujejo armature in ventile, so začeli graditi nov proizvodni obrat. Naložba, ki bo prinesla sto delovnih mest, je vredna štiri milijone evrov. Novi objekt jim bo omogočil, da za 50 odstotkov povečajo proizvodne zmogljivosti.

Slovenski del družbe Herz je nastal leta 2006 ob združitvi podjetij Unitas in Kovina. Kmalu so postali del avstrijske skupine Herz, ki na leto ustvari 300 milijonov evrov prihodkov.

Kot je povedal Damir Rutar, direktor družbe Herz iz Šmartna pri Litiji, njihov avstrijski lastnik proizvodnjo širi v Sloveniji, ne pa v svojih podjetjih v Avstriji, Italiji in Romuniji, ker imajo pri nas inovativne in samoiniciativne zaposlene, ki znajo dobro optimizirati proizvodne procese.

Trg za širitev imajo, saj so zdaj njihove zmogljivosti v celoti zasedene. »Strošek dela je pri nas res dvakrat višji kot v Romuniji, a lastniki raje vlagajo tu, ker sta produktivnost in kakovost dela naših zaposlenih precej višji. Naš cilj je, da leta 2023 ustvarimo 50 milijonov evrov prihodkov,« je povedal Rutar.

V poslovnem letu, ki se je končalo marca lani, so v Herzu ustvarili 24,6 milijona evrov prihodkov in 1,2 milijona evrov čistega dobička, v tem poslovnem letu, ki se bo končalo marca letos, pa pričakujejo 30 milijonov evrov prihodkov in 1,5 milijona evrov čistega dobička.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Spoznajte podjetje, ki je Avstrijce prepričalo, da tu vložijo štiri milijone in odprejo sto delovnih mest 3

V Šmartnu pri Litiji bo Herz v torek postavil temeljni kamen za nov obrat, s katerimi bodo podvojili zmogljivosti

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group