Manager

Boxmark Leather z inovativnimi usnjenimi sedeži v Mehiko

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

25.01.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Boxmark Leather z inovativnimi usnjenimi sedeži v Mehiko
Trajekti družbe Ultramar iz mehiškega Cancuna bodo opremljeni z novimi usnjenimi sedeži Boxmark Leatherja iz Kidričevega.

Mehiška družba Ultramar bo v svojih 24 luksuznih trajektov, ki vozijo iz Cancuna do otoka Mujeres, vgradila nove vodoodporne usnjene sedeže, ki so jih v Boxmark Leatherju razvili skupaj z družbo Aluminium Kety Emmi iz Slovenske Bistrice.

Posel, ki bo trajal do leta 2020, je vreden okoli pet milijonov evrov. Kot pravi Marjan Trobiš, direktor družbe Boxmark Leather, si bodo z njim odprli vrata še k drugim ponudnikom trajektnih povezav.

Za vstop na trg usnjenih sedežev za trajekte so se v Boxmark Leatherju odločili, ker tu ni velike ponudbe. Ocenjujejo, da je to dobra tržna niša, v kateri bodo lahko uspešni, saj se s svojim znanjem, pridobljenim v zadnjih letih, razlikujejo od preostale konkurence. »Kupec iz Mehike bi se sicer lahko odločil za lokalnega in precej cenejšega dobavitelja, a ker je hotel visokokakovosten izdelek, se je odločil za nas,« pravi Trobiš.

V družbi Boxmark Leather so lani prihodke povečali za pet odstotkov, na 155 milijonov evrov, in ustvarili okoli milijon evrov čistega dobička. Podjetje, ki ima 1.932 zaposlenih, več kot 95 odstotkov prihodkov ustvari s prodajo usnjenih prevlek za avtomobile, kjer pa nimajo več kaj dosti prostora za rast. Zato se usmerjajo še v druge panoge, kjer se uporablja usnje, torej v ladijsko, letalsko, hotelsko … Pred kratkim jim je denimo uspelo postati neposredni dobavitelj družbe Fly Emirates in njen edini dobavitelj za usnjeni interier za poslovni razred v novih letalih A 380, A 320 in A 330, ki so jih naročili pri družbi Airbus.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: Nemčija prodaja banko, Italijani izbirajo nove poslance, v Zagrebu pa gradijo hotele
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: Nemčija prodaja banko, Italijani izbirajo nove poslance, v Zagrebu pa gradijo hotele

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
(E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile?
PRO
Finance
Finance PRO (E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile? (PRO)

Razkrivamo nekaj največjih pasti pri zavarovanju nepremičnin in avtomobilov.

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: Nemci se širijo v Italijo in gradijo v Srbiji, Beograd pa načrtuje nov 200 milijonov evrov vreden projekt
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: Nemci se širijo v Italijo in gradijo v Srbiji, Beograd pa načrtuje nov 200 milijonov evrov vreden projekt

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Slovenija
Kaj veseli, kaj skrbi 1.293 direktorjev z vsega sveta?
FINANCE
Manager
Vitki, zmogljivi in z zgledno avtonomijo – to so najboljši prenosniki 2018
Manager
ManagerMiran Varga Vitki, zmogljivi in z zgledno avtonomijo – to so najboljši prenosniki 2018

Čeprav se je leto komaj dobro začelo, je že jasno, po katerih prenosnih računalnikih se bodo po naši oceni uporabnikom najbolj cedile sline.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.