Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Boxmark Leather z inovativnimi usnjenimi sedeži v Mehiko

Čas branja: 1 min
25.01.2018  21:00
Boxmark Leather z inovativnimi usnjenimi sedeži v Mehiko
Trajekti družbe Ultramar iz mehiškega Cancuna bodo opremljeni z novimi usnjenimi sedeži Boxmark Leatherja iz Kidričevega.

Obveščaj me o novih člankih:  
Ultra dodaj
Boxmark dodaj
Marjan Trobiš dodaj
Boxmark Leather dodaj
Emirates dodaj

Mehiška družba Ultramar bo v svojih 24 luksuznih trajektov, ki vozijo iz Cancuna do otoka Mujeres, vgradila nove vodoodporne usnjene sedeže, ki so jih v Boxmark Leatherju razvili skupaj z družbo Aluminium Kety Emmi iz Slovenske Bistrice.

Posel, ki bo trajal do leta 2020, je vreden okoli pet milijonov evrov. Kot pravi Marjan Trobiš, direktor družbe Boxmark Leather, si bodo z njim odprli vrata še k drugim ponudnikom trajektnih povezav.

Za vstop na trg usnjenih sedežev za trajekte so se v Boxmark Leatherju odločili, ker tu ni velike ponudbe. Ocenjujejo, da je to dobra tržna niša, v kateri bodo lahko uspešni, saj se s svojim znanjem, pridobljenim v zadnjih letih, razlikujejo od preostale konkurence. »Kupec iz Mehike bi se sicer lahko odločil za lokalnega in precej cenejšega dobavitelja, a ker je hotel visokokakovosten izdelek, se je odločil za nas,« pravi Trobiš.

V družbi Boxmark Leather so lani prihodke povečali za pet odstotkov, na 155 milijonov evrov, in ustvarili okoli milijon evrov čistega dobička. Podjetje, ki ima 1.932 zaposlenih, več kot 95 odstotkov prihodkov ustvari s prodajo usnjenih prevlek za avtomobile, kjer pa nimajo več kaj dosti prostora za rast. Zato se usmerjajo še v druge panoge, kjer se uporablja usnje, torej v ladijsko, letalsko, hotelsko … Pred kratkim jim je denimo uspelo postati neposredni dobavitelj družbe Fly Emirates in njen edini dobavitelj za usnjeni interier za poslovni razred v novih letalih A 380, A 320 in A 330, ki so jih naročili pri družbi Airbus.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...