Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Avstrijski Niki spet v roke nekdanjega dirkača Nikija Laude

Čas branja: 1 min
25.01.2018  21:00
Avstrijski Niki spet v roke nekdanjega dirkača Nikija Laude
Koliko bo 68-letni Niki Lauda odštel za svojega nekdanjega letalskega prevoznika Niki, še ni znano, očitno pa več kot 36,5 milijona evrov, kolikor je zanjo ponujal špansko-britanski IAG.

Obveščaj me o novih člankih:  
British Airways dodaj
Iberia dodaj
Vueling dodaj
Niki Lauda dodaj
Air Berlin dodaj

Potem ko je bil prvi insolvenčni postopek avstrijskega letalskega prevoznika Niki, v katerem je najugodnejšo ponudbo zanj oddala špansko-britanska letalska skupina IAG, ki ima pod svojim okriljem družbe British Airways, Iberio in nizkocenovnega prevoznika Vueling, razveljavljen, je v drugem insolvenčnem postopku z najboljšo ponudbo zmagal avstrijski poslovnež in nekdanji dirkač Niki Lauda, ki je družbo Niki ustanovil leta 2003 in leta 2011 iz nje izstopil.

Niki z 21 letali in tisoč zaposlenimi velja za bolj privlačen del nemškega prevoznika Air Berlin, ki je avgusta lani sprožil insolvenčne postopke. Zanj se je zanimala nemška Lufthansa, vendar je odstopila od svoje namere zaradi pomislekov varuhov konkurence. Niki je zaradi te odločitve zaprosil za zaščito pred upniki in bil prisiljen ustaviti vse polete. Za nadaljnji obstoj družbe je bila edina rešitev hitra prodaja novemu interesentu, saj bi sicer izgubila vzletno-pristajalne pravice.

Koliko bo 68-letni Lauda odštel za družbo, še ni znano, očitno pa več kot 36,5 milijona evrov, kolikor je zanjo ponujal špansko-britanski IAG. Od tega 20 milijonov evrov kupnine in 16,5 milijona evrov posojila za ohranitev poslovanja.

Lauda se bo po mnenju poznavalcev osredotočil na turistične prevoze. Obudil naj bi prvotni Nikijev poslovni model, to so prevozi turistov za organizatorje potovanj, in pri tem poskušal še izboljšati že tako ugodno stroškovno ponudbo. Po napovedih bo letalski promet vnovič stekel konec marca, in sicer najprej s 15 letali.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače