Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Sanofi v prevzem proizvajalca zdravil za hemofilijo

Čas branja: 1 min
25.01.2018  21:00
Sanofi v prevzem proizvajalca zdravil za hemofilijo
9,5 milijarde evrov bo za ameriškega proizvajalca zdravil za hemofilijo Bioverativ odštel francoski farmacevtski velikan Sanofi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Sanofi dodaj
Genzyme dodaj
Pfizer dodaj
Johnson & Johnson dodaj

Francoski farmacevtski velikan Sanofi bo za 11,6 milijarde dolarjev oziroma skoraj 9,5 milijarde evrov prevzel ameriškega proizvajalca zdravil za hemofilijo Bioverativ in s tem še utrdil svoj položaj na trgu zdravil za redke bolezni.

Če bo francoskemu farmacevtu posel uspel, bo to največji prevzem od leta 2011, ko je za 16,3 milijarde evrov prevzel ameriško biotehnološko podjetje Genzyme.

Sanofiju je leta 2016 spodletel prevzem biotehnološke družbe Medivation, specializirane za zdravljenje raka. Francoski velikan je za Medivation ponujal deset milijard dolarjev, a mu je posel s ponudbo, ki je bila vredna 14 milijard dolarjev, speljal ameriški farmacevtski velikan Pfizer. Največje evropsko biofarmacevtsko podjetje Actelion iz Švice pa je Sanofiju lani speljal ameriški proizvajalec zdravstvenih, higienskih in kozmetičnih izdelkov Johnson & Johnson. Ta je za švicarskega proizvajalca naprednih dragih zdravil za zdravljenje redkih bolezni odštel 30 milijard dolarjev oziroma 27,9 milijarde evrov, kar je bil največji evropski farmacevtski prevzem v zadnjih 13 letih.

S prevzemom Bioverativa bo Sanofi postal vodilni ponudnik zdravil za hemofilijo na svetu. Kot navajajo v družbi, je trg zdravil za hemofilijo z letno prodajo približno 8,2 milijarde evrov največji na trgu z zdravili za redke bolezni. Po ocenah bo prodaja zdravil za hemofilijo do leta 2022 rasla s sedemodstotno letno stopnjo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke