Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Sanofi v prevzem proizvajalca zdravil za hemofilijo

Čas branja: 1 min
25.01.2018  21:00
Sanofi v prevzem proizvajalca zdravil za hemofilijo
9,5 milijarde evrov bo za ameriškega proizvajalca zdravil za hemofilijo Bioverativ odštel francoski farmacevtski velikan Sanofi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Sanofi dodaj
Genzyme dodaj
Pfizer dodaj
Johnson & Johnson dodaj

Francoski farmacevtski velikan Sanofi bo za 11,6 milijarde dolarjev oziroma skoraj 9,5 milijarde evrov prevzel ameriškega proizvajalca zdravil za hemofilijo Bioverativ in s tem še utrdil svoj položaj na trgu zdravil za redke bolezni.

Če bo francoskemu farmacevtu posel uspel, bo to največji prevzem od leta 2011, ko je za 16,3 milijarde evrov prevzel ameriško biotehnološko podjetje Genzyme.

Sanofiju je leta 2016 spodletel prevzem biotehnološke družbe Medivation, specializirane za zdravljenje raka. Francoski velikan je za Medivation ponujal deset milijard dolarjev, a mu je posel s ponudbo, ki je bila vredna 14 milijard dolarjev, speljal ameriški farmacevtski velikan Pfizer. Največje evropsko biofarmacevtsko podjetje Actelion iz Švice pa je Sanofiju lani speljal ameriški proizvajalec zdravstvenih, higienskih in kozmetičnih izdelkov Johnson & Johnson. Ta je za švicarskega proizvajalca naprednih dragih zdravil za zdravljenje redkih bolezni odštel 30 milijard dolarjev oziroma 27,9 milijarde evrov, kar je bil največji evropski farmacevtski prevzem v zadnjih 13 letih.

S prevzemom Bioverativa bo Sanofi postal vodilni ponudnik zdravil za hemofilijo na svetu. Kot navajajo v družbi, je trg zdravil za hemofilijo z letno prodajo približno 8,2 milijarde evrov največji na trgu z zdravili za redke bolezni. Po ocenah bo prodaja zdravil za hemofilijo do leta 2022 rasla s sedemodstotno letno stopnjo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke