Manager

Družinsko podjetje Poličev se bo podalo še na področje fotovoltaike

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

01.02.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Družinsko podjetje Poličev se bo podalo še na področje fotovoltaike
Za širitev na trg fotonapetostnih modulov smo se odločili, ker je njihova proizvodnja podobna tej, ki jo že obvladamo, le da je manj zahtevna, je povedal Peter Polič, direktor družbe SMT.

Družinsko podjetje SMT, ki razvija in izdeluje elektronske naprave, med drugim tudi za merjenje gledanosti televizije, namerava v poslovni coni Risnik pri Divači postaviti tovarno fotonapetostnih modulov, poskusno proizvodnjo pa začeti v drugi polovici leta. Vrednost naložbe je ocenjena na 12 milijonov evrov.

Za vstop na področje fotovoltaike so se v SMT odločili, ker pričakujejo, da se bo povpraševanje po sončnih elektrarnah povečevalo, je pojasnil direktor družbe Peter Polič, sin Vladimirja Poliča, ki je podjetje ustanovil leta 1999. Pa tudi zato, ker je proizvodnja fotonapetostnih modulov v primerjavi z izdelki, ki jih izdelujejo zdaj, manj zahtevna in »na daleč« podobna tej, ki jo že izvajajo. Modul ima denimo skupno osem sestavnih delov, naprava za merjenje gledanosti televizije pa 1.500. Pri proizvodnji elektronskih naprav na tiskano vezje polagaš elektronske komponente, pri fotovoltaiki polagaš fotonapetostne celice, jih povežeš in sestaviš v fotonapetostni modul, razloži Peter Polič.

Prodajo fotonapetostnih modulov, s katerimi ciljajo na trge EU, so v družbi že začeli. Lani so se predstavili na največjem evropskem sejmu fotovoltaike InterSolar v Münchnu in razstavili panel, ki sicer še ni bil narejen v Divači. Po besedah sogovornika je bilo za njihovo proizvodnjo precej zanimanja in z nekaj potencialnimi odjemalci so že kar daleč v dogovorih, da bi fotonapetostne module delali za njihove blagovne znamke.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Manager
5 slovenskih junakov, ki prevzemajo podjetja
Manager
ManagerLojze Javornik 5 slovenskih junakov, ki prevzemajo podjetja

Predstavljamo širitvene načrte lastnikov podjetij Pick & Place, Zlatarna Celje, Adventura holding, GH Holding in Don Don

FINANCE
Okolje & energija
V Mariboru bodo prikazali rešitve za pameten dom
FINANCE
(E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile?
PRO
Finance
Finance PRO (E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile? (PRO)

Razkrivamo nekaj največjih pasti pri zavarovanju nepremičnin in avtomobilov.

FINANCE
Okolje & energija
(galerija) Sončne elektrarne bodo povezali s turistično storitvijo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (galerija) Sončne elektrarne bodo povezali s turistično storitvijo

V podjetju Oven Elektro Maribor so odprli največjo izposojevalnico e-koles pri nas, napovedujejo pa nov, za zdaj še skrivnosten energetsko-turistični produkt.

FINANCE
Okolje & energija
Ekonomiki električnega vozila se ne bo mogoče upreti
Okolje & energija
Okolje & energijaDarko Fius Ekonomiki električnega vozila se ne bo mogoče upreti 110

Nadaljujemo z odmevom na nekatere trditve Leona Valenčiča, vodje oddelka Splošna energetika in načrtovanje energetskih sistemov na Elektroinštitutu Milan Vidmar, izrečene v intervjuju z naslovom Za prenovo elektrodistribucijskega omrežja vsaj sedem milijard.

FINANCE
Okolje & energija
Z virtualnimi neto meritvami fotovoltaike tudi stanovalcem blokov
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Z virtualnimi neto meritvami fotovoltaike tudi stanovalcem blokov

Samooskrba z električno energijo iz obnovljivih virov naj ne bo več vezana na eno lokacijo in enega lastnika, predlagajo poslanci Levice v predlogu dopolnitve Energetskega zakona.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju