(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Ljubljanski Acies Bio in kitajski Desano v partnersko sodelovanje

Čas branja: 1 min
01.02.2018  21:00
Ljubljanski Acies Bio in kitajski Desano v partnersko sodelovanje
Acies Bio večji del prihodkov ustvari z raziskovalno-razvojnimi storitvami za farmacevtsko, kemično in agroživilsko industrijo na trgih Evrope, Azije in ZDA.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Kitajsko podjetje s področja farmacevtskih učinkovin in prehranskih dopolnil Desano bo v ljubljansko biotehnološko podjetje Acies Bio vložilo pet milijonov evrov svežega kapitala in v družbi pridobilo manjšinski delež. Družbi sta sklenili tudi dogovor o strateškem partnerstvu.

Kot je pojasnil soustanovitelj in prokurist družbe Acies Bio Enej Kuščer, letošnji prejemnik priznanja Združenja Manager mladi menedžer leta, sta investicija in strateško povezovanje nadgradnja dolgoletnega sodelovanja. »Desano je bil eden naših prvih strank na kitajskem trgu, za katerega smo razvili že več zelo uspešnih tehnologij in procesov, predvsem s področja vitaminov in nutracevtikov.« Investicija jim bo omogočila še intenzivnejše vlaganje v razvoj lastnih inovativnih produktov, strateško povezovanje pa še močnejši prodor na kitajski trg in dostop do proizvodnih zmogljivosti Desana, ki ima na Kitajskem in v Indiji številne proizvodne centre.

Acies Bio, ki je lani ustvaril 2,7 milijona evrov prihodkov, za zdaj zaposluje 35 raziskovalcev. Večji del prihodkov ustvarijo z raziskovalno-razvojnimi storitvami za farmacevtsko, kemično in agroživilsko industrijo na trgih Evrope, Azije in ZDA. Na kitajskem trgu poslujejo od leta 2009. Podjetje vlaga v razvoj lastnih tehnologij in produktov na področju trajnostne industrijske biotehnologije, primer je proizvodnja vitamina B12 iz odpadne kisle sirotke, pa tudi v razvoj novih zdravil za redke bolezni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
SUBV
Članki
Članki Acies Bio gre s petmilijonsko naložbo Kitajcev v nov razvojni cikel

Kapitalski vložek kitajskega farmacevta Desano jim bo omogočil razvoj novih prebojnih tehnologij

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti 2

Spoznajte podjetniško razmišljanje Eneja Kuščerja, glavnega ustanovitelja enega redkih slovenskih biotehnoloških podjetij Acies Bio,...

SUBV
Članki
Članki Slovenski Acies Bio bo na Nizozemskem odkrival zdravilo za redko otroško bolezen

Podjetju je uspelo dobiti finančni vložek dveh izmed največjih evropskih skladov tveganega kapitala

MANAGER
Manager
Manager Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji

Kakšne naložbe iščejo Kitajci, kaj prinesejo podjetjem poleg kapitala in kakšni so kot poslovneži in lastniki.

AGROBIZ
Natečaj Agrobiznis
Natečaj Agrobiznis Prihajajo sadno-zelenjavni ekokefir, jogurti, skuta in smutiji

S temi izdelki ekološka kmetija Žgajnar s Postojnskega cilja na šole, vrtce, mlade družine in starejše

MANAGER
Manager
Manager Ali naše fakultete in inštituti rojevajo podjetja in zakaj ne

Vse univerze in inštituti v Sloveniji imajo pisarne za prenos tehnologije, ki raziskovalcem pomagajo pri preboju na trg. Vendar je ovir...

MANAGER
Manager
Manager Peščica drznih vlagateljev, ki sejejo med start-upi

Kaj vodi zasebne vlagatelje v start-upe, zakaj jih je tako malo in kako se znajdejo v kriptosvetu.