Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Ljubljanski Acies Bio in kitajski Desano v partnersko sodelovanje

Čas branja: 1 min
01.02.2018  21:00
Ljubljanski Acies Bio in kitajski Desano v partnersko sodelovanje
Acies Bio večji del prihodkov ustvari z raziskovalno-razvojnimi storitvami za farmacevtsko, kemično in agroživilsko industrijo na trgih Evrope, Azije in ZDA.

Kitajsko podjetje s področja farmacevtskih učinkovin in prehranskih dopolnil Desano bo v ljubljansko biotehnološko podjetje Acies Bio vložilo pet milijonov evrov svežega kapitala in v družbi pridobilo manjšinski delež. Družbi sta sklenili tudi dogovor o strateškem partnerstvu.

Kot je pojasnil soustanovitelj in prokurist družbe Acies Bio Enej Kuščer, letošnji prejemnik priznanja Združenja Manager mladi menedžer leta, sta investicija in strateško povezovanje nadgradnja dolgoletnega sodelovanja. »Desano je bil eden naših prvih strank na kitajskem trgu, za katerega smo razvili že več zelo uspešnih tehnologij in procesov, predvsem s področja vitaminov in nutracevtikov.« Investicija jim bo omogočila še intenzivnejše vlaganje v razvoj lastnih inovativnih produktov, strateško povezovanje pa še močnejši prodor na kitajski trg in dostop do proizvodnih zmogljivosti Desana, ki ima na Kitajskem in v Indiji številne proizvodne centre.

Acies Bio, ki je lani ustvaril 2,7 milijona evrov prihodkov, za zdaj zaposluje 35 raziskovalcev. Večji del prihodkov ustvarijo z raziskovalno-razvojnimi storitvami za farmacevtsko, kemično in agroživilsko industrijo na trgih Evrope, Azije in ZDA. Na kitajskem trgu poslujejo od leta 2009. Podjetje vlaga v razvoj lastnih tehnologij in produktov na področju trajnostne industrijske biotehnologije, primer je proizvodnja vitamina B12 iz odpadne kisle sirotke, pa tudi v razvoj novih zdravil za redke bolezni.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
SUBV
Članki
Članki Acies Bio gre s petmilijonsko naložbo Kitajcev v nov razvojni cikel

Kapitalski vložek kitajskega farmacevta Desano jim bo omogočil razvoj novih prebojnih tehnologij

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti 2

Spoznajte podjetniško razmišljanje Eneja Kuščerja, glavnega ustanovitelja enega redkih slovenskih biotehnoloških podjetij Acies Bio,...

SUBV
Članki
Članki Slovenski Acies Bio bo na Nizozemskem odkrival zdravilo za redko otroško bolezen

Podjetju je uspelo dobiti finančni vložek dveh izmed največjih evropskih skladov tveganega kapitala

MANAGER
Manager
Manager Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji

Kakšne naložbe iščejo Kitajci, kaj prinesejo podjetjem poleg kapitala in kakšni so kot poslovneži in lastniki.

MANAGER
Manager
Manager Ali naše fakultete in inštituti rojevajo podjetja in zakaj ne

Vse univerze in inštituti v Sloveniji imajo pisarne za prenos tehnologije, ki raziskovalcem pomagajo pri preboju na trg. Vendar je ovir...

AGROBIZ
Natečaj Agrobiznis
Natečaj Agrobiznis Prihajajo sadno-zelenjavni ekokefir, jogurti, skuta in smutiji

S temi izdelki ekološka kmetija Žgajnar s Postojnskega cilja na šole, vrtce, mlade družine in starejše