Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Taksi prevoznik Cammeo po Ljubljani še v Maribor

Čas branja: 1 min
01.02.2018  21:00
Taksi prevoznik Cammeo po Ljubljani še v Maribor
Hrvaški taksi prevoznik Cammeo bo v štajersko prestolnico vstopil s 50 vozili, v Ljubljani jim imajo trenutno sto.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Hrvaški taksi prevoznik Cammeo po jesenskem prihodu v Ljubljano ta mesec predvidoma prihaja tudi na mariborske ulice. V štajersko prestolnico nameravajo priti s 50 vozili, za katere še iščejo voznike.

V Ljubljani je družba trenutno prisotna s 100 vozili in 60 vozniki. S prvimi rezultati so zadovoljni, saj so številke nad njihovimi pričakovanji in dokazujejo, da uporabniki v slovenski prestolnici iščejo kakovostno in cenovno nespremenljivo storitev.

Vladimir Minovski, lastnik skupine Cammeo, je taksi podjetje s 13 vozili ustanovil leta 2006 na Reki. Zdaj imajo razvejeno omrežje taksi služb v Zagrebu, na Reki, v Osijeku, Bjelovarju, Čakovcu, Šibeniku, Varaždinu, Koprivnici, Vukovarju in Vinkovcih. Skupina ima na Hrvaškem 300 vozil in 800 zaposlenih, v desetih mestih pa prepelje približno sedem milijonov potnikov. Predlanskim so zrasli za 24 odstotkov, na dobrih 11 milijonov evrov, po dobičku pa za 13 odstotkov, na 1,4 milijona evrov.

Septembrski vstop v Ljubljano, ki je družbo po besedah Vladimirja Minovskega stal od 2,5 do tri milijone evrov, je bil njihov prvi korak na poti mednarodne širitve. Kot so znova potrdili, je v njihovih nadaljnjih načrtih širitev tudi v druge države v regiji, v Sloveniji pa imajo v mislih širitev v večino mest, kjer bodo njihovi vozniki imeli dovolj dela. Konkretnejših načrtov za zdaj še ne razkrivajo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Lahko Cammeo spremeni naše potovalne navade? Primerjali smo cene taksi prevozov

Od petka naprej bo na ljubljanskih ulicah 60 avtomobilov in 60 voznikov novega ponudnika taksi prevozov Cammeo, kjer obljubljajo, da bodo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Neuradno: Cammeo taksiji prihajajo na ljubljanske ulice prihodnji teden 5

Cammeo bo vstopil na trg s stotimi avtomobili in 200 vozniki ter čez noč postal največji igralec na trgu taksi prevozov

TRANS-LOG
Novice
Novice Cammeo: V Sloveniji bomo naredili, kar so drugi zamudili

Tako pravi Denis Vresk, ki vodi širitev hrvaške taksi skupine Cammeo v Sloveniji

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 8

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28