Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Thomson Reuters bo prodal 55 odstotkov divizije za finance in tveganja

Čas branja: 1 min
01.02.2018  21:00
Thomson Reuters bo prodal 55 odstotkov divizije za finance in tveganja
13,7 milijarde evrov bo konzorcij pod vodstvom Blackstone Group odštel za 55-odstotni delež v diviziji Thomson Reutersa za finance in tveganja. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Konzorcij pod vodstvom ameriške družbe za upravljanje zasebnega kapitala in finančne storitve Blackstone Group se je z družbo Thomson Reuters dogovoril o nakupu približno 55-odstotnega deleža v diviziji Thomson Reuters, ki se ukvarja s financami in tveganji.

Poleg družbe Blackstone Group sta v konzorciju, ki bo za 55-odstotni delež v diviziji Thomson Reuters odštel več kot 17 milijard ameriških dolarjev oziroma 13,7 milijarde evrov, še državni kanadski pokojninski sklad CPP Investment Board in singapurski sklad GIC Pte.

Divizija, ki z novicami, podatki in analizami oskrbuje banke ter naložbene hiše po svetu, ustvari več kot polovico letnega prihodka družbe Thomson Reuters. Leta 2016 je imela 4,9 milijarde evrov prihodkov, njena vrednost pa je ocenjena na dobrih 16 milijard evro. Tržna vrednost Thomson Reuters sicer znaša okoli 25 milijard evrov.

Družba Thomson Reuters, ki je nastala pred desetimi leti, ko je kanadska multinacionalna medijska družba Thomson Corp. kupila londonski Reuters za 13,7 milijarde evrov, bo v diviziji obdržala 45-odstotni delež. V njenih rokah bo tudi še vedno njen novičarski del Reuters News, pa tudi pravna in davčna ter računovodska divizija.

Družbi sta se poleg tega dogovorili tudi, da bo Blackstone Group Reuters News prihodnjih 30 let vsako leto izplačeval 262 milijonov evrov, s čimer želijo zagotoviti njegov nadaljnji razvoj. To pa pomeni znatno večjo konkurenco za novičarsko agencijo Bloomberg, zdaj vodilno na področju finančnih podatkov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Članki
Članki Kdo v EU ima največ slabih posojil – in kaj pripravlja EU, da ne bi nastajala nova 2

Evropska komisija je objavila prvo poročilo o reševanju slabih posojil v članicah. EU sicer čisti slaba posojila in pripravlja nova...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group