(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Thomson Reuters bo prodal 55 odstotkov divizije za finance in tveganja

Čas branja: 1 min
01.02.2018  21:00
Thomson Reuters bo prodal 55 odstotkov divizije za finance in tveganja
13,7 milijarde evrov bo konzorcij pod vodstvom Blackstone Group odštel za 55-odstotni delež v diviziji Thomson Reutersa za finance in tveganja. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Konzorcij pod vodstvom ameriške družbe za upravljanje zasebnega kapitala in finančne storitve Blackstone Group se je z družbo Thomson Reuters dogovoril o nakupu približno 55-odstotnega deleža v diviziji Thomson Reuters, ki se ukvarja s financami in tveganji.

Poleg družbe Blackstone Group sta v konzorciju, ki bo za 55-odstotni delež v diviziji Thomson Reuters odštel več kot 17 milijard ameriških dolarjev oziroma 13,7 milijarde evrov, še državni kanadski pokojninski sklad CPP Investment Board in singapurski sklad GIC Pte.

Divizija, ki z novicami, podatki in analizami oskrbuje banke ter naložbene hiše po svetu, ustvari več kot polovico letnega prihodka družbe Thomson Reuters. Leta 2016 je imela 4,9 milijarde evrov prihodkov, njena vrednost pa je ocenjena na dobrih 16 milijard evro. Tržna vrednost Thomson Reuters sicer znaša okoli 25 milijard evrov.

Družba Thomson Reuters, ki je nastala pred desetimi leti, ko je kanadska multinacionalna medijska družba Thomson Corp. kupila londonski Reuters za 13,7 milijarde evrov, bo v diviziji obdržala 45-odstotni delež. V njenih rokah bo tudi še vedno njen novičarski del Reuters News, pa tudi pravna in davčna ter računovodska divizija.

Družbi sta se poleg tega dogovorili tudi, da bo Blackstone Group Reuters News prihodnjih 30 let vsako leto izplačeval 262 milijonov evrov, s čimer želijo zagotoviti njegov nadaljnji razvoj. To pa pomeni znatno večjo konkurenco za novičarsko agencijo Bloomberg, zdaj vodilno na področju finančnih podatkov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...