Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Sprememba zakona, ki Uberju odpira vrata v Slovenijo, v javno razpravo

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sprememba zakona, ki Uberju odpira vrata v Slovenijo, v javno razpravo
Z možnostjo najema vozila z voznikom ministrstvo za infrastrukturo v predlaganih spremembah zakona o prevozih v cestnem prometu odpira vrata Uberju na slovenski trg.

Več iz teme:  
Uber >
Obveščaj me o novih člankih:  
Uber dodaj

Ministrstvo za infrastrukturo je v javno razpravo poslalo novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, ki odpira vrata ameriškemu ponudniku prevozov Uber v Slovenijo. S to ministrstvo uvaja možnost najema vozila z voznikom in opredeljuje regulacijo na ravni države, obenem pa predlaga zmanjšanje administrativnih ovir za izvajanje taksi dejavnosti.

V skladu z veljavnim zakonom o prevozih v cestnem prometu lahko po naročilu prevoznik enega potnika prepelje samo v obliki taksi prevoza, saj je občasni prevoz namenjen samo vnaprej določeni skupini potnikov. Preostale oblike prevoza so namenjene drugim vrstam potnikov oziroma popolnoma drugačnim oblikam prevozov. Taksist mora imeti licenco na državni ravni, dovoljenje lokalne skupnosti, označeno vozilo, prevoz pa se lahko opravi samo na podlagi taksimetra.

Ker se pri prevozih, dogovorjenih prek spletnih platform, o ceni prevoza in poti dogovori vnaprej in ima potnik s tem zagotovilo ponudnika, so zahteve za dodatno zaščito, kot je taksimeter, nepotrebne, menijo na ministrstvu za infrastrukturo.

Taksisti skupaj s predstavniki delodajalcev in delojemalcev predlagani spremembi zakona nasprotujejo, ker se s to Uberju omogoča, da bo nelojalna konkurenca taksijem in javnemu potniškemu prometu. S predlaganimi spremembami zakona o prevozih v cestnem prometu niso zadovoljni niti v Uberju, saj po njihovem mnenju določa preveč pogojev in administrativnih ovir za izvajalce najema vozila z voznikom, pa tudi za izvajanje prevozov s taksijem.


Več iz teme:  
Uber >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona

OK & EN
Novice
Novice (video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom 99

Vozilo z vključenim sistemom za avtonomno vožnjo je v Arizoni povozilo žensko, ki ni uporabljala označenega prehoda za pešce....

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...