Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Evropska komisija skočila na vlak blockchaina

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Evropska komisija skočila na vlak blockchaina
Opazovalna skupina in forum za bločne verige bosta spremljala razvoj in služila kot vir informacij za oblikovanje politik EU.

Evropska komisija je ob podpori evropskega parlamenta ustanovila opazovalno skupino in forum EU za bločne verige (blockchain). Ob tem je poudarila, da projekte, povezane z verigami podatkovnih blokov, financirajo od leta 2013. Tem je do leta 2020 na voljo do 340 milijonov evrov podpore v programih EU, in sicer v sedmem okvirnem programu in Obzorju 2020.

Opazovalna skupina in forum bosta postavila v ospredje glavne dosežke tehnologije bločnih verig, spodbujala evropske akterje in okrepila evropsko sodelovanje z več deležniki, vključenimi v dejavnosti v zvezi z bločnimi verigami. Evropska komisija želi nadgraditi zdajšnje pobude, zagotoviti njihovo čezmejno izvajanje, utrditi strokovna znanja in se lotiti izzivov, ki nastajajo z novimi paradigmami, ki jih omogočajo bločne verige, opuščanje posrednikov, povečanje zaupanja, varnosti in sledljivosti.

Kot poudarja podpredsednik evropske komisije Valdis Dombrovskis, odgovoren za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov, so bločne verige ena izmed številnih tehnologij, ki prinašajo digitalne inovacije in imajo možnosti, da korenito preoblikujejo finančne storitve in trge. Opazovalna skupina in forum za bločne verige bosta spremljala razvoj in služila kot vir informacij za oblikovanje politik EU.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...