(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Evropska komisija skočila na vlak blockchaina

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Evropska komisija skočila na vlak blockchaina
Opazovalna skupina in forum za bločne verige bosta spremljala razvoj in služila kot vir informacij za oblikovanje politik EU.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Evropska komisija je ob podpori evropskega parlamenta ustanovila opazovalno skupino in forum EU za bločne verige (blockchain). Ob tem je poudarila, da projekte, povezane z verigami podatkovnih blokov, financirajo od leta 2013. Tem je do leta 2020 na voljo do 340 milijonov evrov podpore v programih EU, in sicer v sedmem okvirnem programu in Obzorju 2020.

Opazovalna skupina in forum bosta postavila v ospredje glavne dosežke tehnologije bločnih verig, spodbujala evropske akterje in okrepila evropsko sodelovanje z več deležniki, vključenimi v dejavnosti v zvezi z bločnimi verigami. Evropska komisija želi nadgraditi zdajšnje pobude, zagotoviti njihovo čezmejno izvajanje, utrditi strokovna znanja in se lotiti izzivov, ki nastajajo z novimi paradigmami, ki jih omogočajo bločne verige, opuščanje posrednikov, povečanje zaupanja, varnosti in sledljivosti.

Kot poudarja podpredsednik evropske komisije Valdis Dombrovskis, odgovoren za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov, so bločne verige ena izmed številnih tehnologij, ki prinašajo digitalne inovacije in imajo možnosti, da korenito preoblikujejo finančne storitve in trge. Opazovalna skupina in forum za bločne verige bosta spremljala razvoj in služila kot vir informacij za oblikovanje politik EU.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
Članki Koliko se bo po brexitu skrčil evropski parlament?

Kaj se bo po brexitu zgodilo s 73 sedeži evroposlancev iz Velike Britanije? Evropski parlament je danes izglasoval svoj predlog, ki ga...

FINANCE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Članki
Članki Evrska dilema: naj bo odločanje bolj ali manj centralizirano 10

So fiskalna pravila lahko zgolj enostavna in stroga ali pa na drugi strani prožna in zapletena? Obstaja vmesna pot? In zakaj nekdanji šef...