(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH
Mercator zainteresiranim kupcem ponuja osem trgov­skih centrov v Sloveniji, tudi tistega v ljubljanski Šiški.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Mercator dodaj
Dnevnik dodaj

V močno zadolženem Mercatorju so zavihali rokave in se lotili lani napovedane prodaje svojih nepremičnin. Zainteresiranim kupcem, zlasti mednarodnim, ponujajo 17 največjih in najdonosnejših trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Med drugim tudi trgovski center v ljubljanski Šiški, ki se razprostira na približno 30 tisoč kvadratnih metrih, ter največja v Zagrebu in Sarajevu.

Podrobnosti načrtovane prodaje nepremičnin v slovenskem trgovcu, ki je v dolgoročnem načrtu do leta 2021 napovedal, da bo z monetizacijo nepremičnin svojo zadolženost zmanjšal za okoli 350 milijonov evrov, ne razkrivajo. Za časnik Dnevnik so povedali le, da naj bi projekt prodaje 17 trgovskih centrov končali do poletja in takrat predstavili rezultate.

Prodaje nepremičnin so se v Mercatorju lotili drugače, kot je bila prvotno začrtana. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu, pojasnjujejo v družbi.

Pred koncem minulega leta je Mercator s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji trgovskega centra v Beogradu, ki skupaj meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov. Kupoprodajna cena zanj je bila brez DDV 46 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
FINANCE
Tomislav Čižmić pojasnil 184,4 milijona evrov visoko Mercatorjevo izgubo: 'Boljši smo kot lani!' 21

'Novih večjih enkratni dogodkov ne pričakujemo več. Pomembno je, da smo iz poslovanja boljši,' pravi šef največjega trgovca pri nas

FINANCE
Vladni 'politkomisar' v Mercatorju s plačo skoraj kot šef NLB 2

Očetu plačne uravnilovke v državnih podjetjih Mateju Lahovniku za nadziranje trgovca lani 32.674 evrov bruto; šefu Mercatorja Tomislavu...

FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?