Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH
Mercator zainteresiranim kupcem ponuja osem trgov­skih centrov v Sloveniji, tudi tistega v ljubljanski Šiški.

V močno zadolženem Mercatorju so zavihali rokave in se lotili lani napovedane prodaje svojih nepremičnin. Zainteresiranim kupcem, zlasti mednarodnim, ponujajo 17 največjih in najdonosnejših trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Med drugim tudi trgovski center v ljubljanski Šiški, ki se razprostira na približno 30 tisoč kvadratnih metrih, ter največja v Zagrebu in Sarajevu.

Podrobnosti načrtovane prodaje nepremičnin v slovenskem trgovcu, ki je v dolgoročnem načrtu do leta 2021 napovedal, da bo z monetizacijo nepremičnin svojo zadolženost zmanjšal za okoli 350 milijonov evrov, ne razkrivajo. Za časnik Dnevnik so povedali le, da naj bi projekt prodaje 17 trgovskih centrov končali do poletja in takrat predstavili rezultate.

Prodaje nepremičnin so se v Mercatorju lotili drugače, kot je bila prvotno začrtana. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu, pojasnjujejo v družbi.

Pred koncem minulega leta je Mercator s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji trgovskega centra v Beogradu, ki skupaj meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov. Kupoprodajna cena zanj je bila brez DDV 46 milijonov evrov.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
FINANCE
Tomislav Čižmić pojasnil 184,4 milijona evrov visoko Mercatorjevo izgubo: 'Boljši smo kot lani!' 21

'Novih večjih enkratni dogodkov ne pričakujemo več. Pomembno je, da smo iz poslovanja boljši,' pravi šef največjega trgovca pri nas

FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?

FINANCE
Vladni 'politkomisar' v Mercatorju s plačo skoraj kot šef NLB 2

Očetu plačne uravnilovke v državnih podjetjih Mateju Lahovniku za nadziranje trgovca lani 32.674 evrov bruto; šefu Mercatorja Tomislavu...