Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Mercator prodaja 17 trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH
Mercator zainteresiranim kupcem ponuja osem trgov­skih centrov v Sloveniji, tudi tistega v ljubljanski Šiški.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Mercator dodaj
Dnevnik dodaj

V močno zadolženem Mercatorju so zavihali rokave in se lotili lani napovedane prodaje svojih nepremičnin. Zainteresiranim kupcem, zlasti mednarodnim, ponujajo 17 največjih in najdonosnejših trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Med drugim tudi trgovski center v ljubljanski Šiški, ki se razprostira na približno 30 tisoč kvadratnih metrih, ter največja v Zagrebu in Sarajevu.

Podrobnosti načrtovane prodaje nepremičnin v slovenskem trgovcu, ki je v dolgoročnem načrtu do leta 2021 napovedal, da bo z monetizacijo nepremičnin svojo zadolženost zmanjšal za okoli 350 milijonov evrov, ne razkrivajo. Za časnik Dnevnik so povedali le, da naj bi projekt prodaje 17 trgovskih centrov končali do poletja in takrat predstavili rezultate.

Prodaje nepremičnin so se v Mercatorju lotili drugače, kot je bila prvotno začrtana. V enem delu se monetizirajo operativne nepremičnine, v drugem pa tiste, ki ne služijo poslu, pojasnjujejo v družbi.

Pred koncem minulega leta je Mercator s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji trgovskega centra v Beogradu, ki skupaj meri nekaj več kot 50 tisoč kvadratnih metrov. Kupoprodajna cena zanj je bila brez DDV 46 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(Neuradno) Mercatorjeva izguba bo šokirala. Zakaj je nastala? 11

V trgovcu so zamenjali računovodski standard, povezan z vrednotenjem nepremičnin – iz poslovanja po neuradnih informacijah poslujejo...

FINANCE
FINANCE
Tomislav Čižmić pojasnil 184,4 milijona evrov visoko Mercatorjevo izgubo: 'Boljši smo kot lani!' 21

'Novih večjih enkratni dogodkov ne pričakujemo več. Pomembno je, da smo iz poslovanja boljši,' pravi šef največjega trgovca pri nas

FINANCE
Vladni 'politkomisar' v Mercatorju s plačo skoraj kot šef NLB 2

Očetu plačne uravnilovke v državnih podjetjih Mateju Lahovniku za nadziranje trgovca lani 32.674 evrov bruto; šefu Mercatorja Tomislavu...

FINANCE
Odkrito o Agrokorju, odkrito o Mercatorju – to ni vzdržno ne solventno podjetje! Kako dolgo bo še igrala muzika? 36

Danes smo z Mercatorjem točno tam, kjer smo bili leta 2013. Mercator je vreden nič. Kaj pa zdaj?