Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem
Z nakupom FPS Praga smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem prometu, pravi Borut Mahnič, direktor Boxlina UCL.

Sežanski špediter Boxline UCL, ki je v lasti družbe iz Milana, je januarja kupil špeditersko podjetje FPS Praga. Gre za podružnico singapurske skupine FPS Group (Famous Pacific Shipping Group), ki povezuje tri azijska špediterska podjetja.

Po besedah Boruta Mahniča, direktorja Boxlina UCL, so z nakupom postali razmeroma velik igralec na področju zbirnih zabojnikov v pomorskem prometu na češkem trgu. Večji del tovora bodo preusmerili na Luko Koper. Gre večinoma za zbirne kontejnerske pošiljke, ki prihajajo iz Azije za Prago, Brno in Bratislavo, nekaj tovora pa tudi v nasprotno smer.

FPS Praga je uspešen špediter, ki je razvijal posel na češkem trgu že približno deset let. Tudi Boxline UCL je lani v Pragi odprl pisarno in zaposlil pet ljudi. Vendar so v družbi ugotovili, da bodo na tako konkurenčnem trgu lahko hitreje rasli, če prevzamejo tekmeca, je pojasnil Mahnič. Ocenili so namreč, da bi sami potrebovali od tri do štiri leta za širitev na češkem trgu, da bi dosegli količine, ki bi jim omogočale konkurenčnost.

Boxline UCL, specialist za zbirne prevoze zabojnikov s sedežem v Milanu, je vstopil na slovenski trg v kriznem letu 2008. To je bil njihov prvi trg zunaj Italije, zdaj so že na 12 trgih srednje in jugovzhodne Evrope s sedmimi lastnimi pisarnami. V Sloveniji zdaj zaposlujejo 27 ljudi, ekipo pa bodo še povečevali. Lani so v družbi prihodke povečali za približno 30 odstotkov, na 12,5 milijona evrov.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Dobra novica: sežanski Boxline UCL je prevzel tekmeca na Češkem, tovor bodo usmerili na Koper

Borut Mahnič, Boxline UCL: Z nakupom smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group