(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem
Z nakupom FPS Praga smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem prometu, pravi Borut Mahnič, direktor Boxlina UCL.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Sežanski špediter Boxline UCL, ki je v lasti družbe iz Milana, je januarja kupil špeditersko podjetje FPS Praga. Gre za podružnico singapurske skupine FPS Group (Famous Pacific Shipping Group), ki povezuje tri azijska špediterska podjetja.

Po besedah Boruta Mahniča, direktorja Boxlina UCL, so z nakupom postali razmeroma velik igralec na področju zbirnih zabojnikov v pomorskem prometu na češkem trgu. Večji del tovora bodo preusmerili na Luko Koper. Gre večinoma za zbirne kontejnerske pošiljke, ki prihajajo iz Azije za Prago, Brno in Bratislavo, nekaj tovora pa tudi v nasprotno smer.

FPS Praga je uspešen špediter, ki je razvijal posel na češkem trgu že približno deset let. Tudi Boxline UCL je lani v Pragi odprl pisarno in zaposlil pet ljudi. Vendar so v družbi ugotovili, da bodo na tako konkurenčnem trgu lahko hitreje rasli, če prevzamejo tekmeca, je pojasnil Mahnič. Ocenili so namreč, da bi sami potrebovali od tri do štiri leta za širitev na češkem trgu, da bi dosegli količine, ki bi jim omogočale konkurenčnost.

Boxline UCL, specialist za zbirne prevoze zabojnikov s sedežem v Milanu, je vstopil na slovenski trg v kriznem letu 2008. To je bil njihov prvi trg zunaj Italije, zdaj so že na 12 trgih srednje in jugovzhodne Evrope s sedmimi lastnimi pisarnami. V Sloveniji zdaj zaposlujejo 27 ljudi, ekipo pa bodo še povečevali. Lani so v družbi prihodke povečali za približno 30 odstotkov, na 12,5 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Dobra novica: sežanski Boxline UCL je prevzel tekmeca na Češkem, tovor bodo usmerili na Koper

Borut Mahnič, Boxline UCL: Z nakupom smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...