Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sežanski Boxline UCL prevzel tekmeca na Češkem
Z nakupom FPS Praga smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem prometu, pravi Borut Mahnič, direktor Boxlina UCL.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Sežanski špediter Boxline UCL, ki je v lasti družbe iz Milana, je januarja kupil špeditersko podjetje FPS Praga. Gre za podružnico singapurske skupine FPS Group (Famous Pacific Shipping Group), ki povezuje tri azijska špediterska podjetja.

Po besedah Boruta Mahniča, direktorja Boxlina UCL, so z nakupom postali razmeroma velik igralec na področju zbirnih zabojnikov v pomorskem prometu na češkem trgu. Večji del tovora bodo preusmerili na Luko Koper. Gre večinoma za zbirne kontejnerske pošiljke, ki prihajajo iz Azije za Prago, Brno in Bratislavo, nekaj tovora pa tudi v nasprotno smer.

FPS Praga je uspešen špediter, ki je razvijal posel na češkem trgu že približno deset let. Tudi Boxline UCL je lani v Pragi odprl pisarno in zaposlil pet ljudi. Vendar so v družbi ugotovili, da bodo na tako konkurenčnem trgu lahko hitreje rasli, če prevzamejo tekmeca, je pojasnil Mahnič. Ocenili so namreč, da bi sami potrebovali od tri do štiri leta za širitev na češkem trgu, da bi dosegli količine, ki bi jim omogočale konkurenčnost.

Boxline UCL, specialist za zbirne prevoze zabojnikov s sedežem v Milanu, je vstopil na slovenski trg v kriznem letu 2008. To je bil njihov prvi trg zunaj Italije, zdaj so že na 12 trgih srednje in jugovzhodne Evrope s sedmimi lastnimi pisarnami. V Sloveniji zdaj zaposlujejo 27 ljudi, ekipo pa bodo še povečevali. Lani so v družbi prihodke povečali za približno 30 odstotkov, na 12,5 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Dobra novica: sežanski Boxline UCL je prevzel tekmeca na Češkem, tovor bodo usmerili na Koper

Borut Mahnič, Boxline UCL: Z nakupom smo postali razmeroma velik igralec na češkem trgu zbirnih kontejnerskih prevozov v pomorskem...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...