Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe za Tuš

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe za Tuš
Nadaljnja vloga lastnika Mirka Tuša v skupini Tuš je milijarderja Georgea Sorosa, ki se je za Tuš potegoval prek sklada Quantum Strategic Partners, odvrnila od nakupa bančnih terjatev, navaja TV Slovenija.

Konzorcij bančnih upnic je minuli teden uradno ustavil postopek prodaje 300 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš. Zasebni sklad vlagatelja in milijarderja Georga Sorosa Quantum Strategic Partners, ki je s skupino bank podpisal ekskluzivno pogodbo za pogajanja o nakupu bančnih terjatev do skupine Tuš, bi po neuradnih informacijah iz prodajnega konzorcija ponudbo moral oddati do 20. januarja, pa je konzorcij obvestil, da se umika. Po navedbah TV Slovenija zaradi nadaljnje vloge lastnika Mirka Tuša v družbi.

»Aktivnosti, povezanih s prodajnim postopkom terjatev do skupine Tuš, ne komentiramo,« so bili kratki v Gorenjski banki, ki je vodila prodajni konzorcij terjatev do skupine Tuš. V tej po neuradnih informacijah pripravljajo nov predlog sporazuma finančnega prestrukturiranja (MRA), ki bo predvideval nižjo obrestno mero za posojilo, ki jih skupina sicer redno odplačuje.

Holding Tuš (v tega so poleg trgovske družbe Engrotuš vključene še družba Tuš Nepremičnine ter nekaj manjših družb v Sloveniji in tujini) je konec leta 2016 imel (konsolidirano) 291,34 milijona evrov neto finančnega dolga in samo 15,94 milijona evrov kosmatega denarnega toka (EBITDA). To pomeni, da je količnik zadolženosti znašal kar 18,3! Po domače, ob nespremenjenem poslovanju bi holding dolgove bankam poravnaval več kot 18 let!

Kako je Engrotuš, ki je tretji trgovec po tržnem deležu pri nas (giba se okoli desetine), posloval lani? Janez Videmšek, ki se je Tanji in Mirku Tušu na položaju direktorja pridružil novembra 2016, tega še ne želi razkriti, nam je pa septembra lani zagotovil, da jim gre bolje. Da poslujejo bolje od načrtov, a o številkah ni želel govoriti. Povedal je le, da so prihodki od prodaje večji in da upa, da bosta ob koncu leta pozitivna tako EBITDA kot čisti dobiček.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Bančne upnice ustavile postopek prodaje terjatev do skupine Tuš; kaj zdaj? 4

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe - sledi nov načrt finančnega prestrukturiranja?

FINANCE
Uau, klic iz Tuša: Poslali smo vam polletne rezultate poslovanja!

Tušu gre bolje kot lani: ampak, pozor, v konjunkturi smo, razlika glede na lani pa minimalna

FINANCE
Kako globoko je padel Tuš in kaj bo s tem?

Konec septembra spet "rok" za prodajo terjatev do Tuša – bo dobil novega lastnika?

FINANCE
Kaj lahko prinese bitka za nakup terjatev do Tuša?

Navezi Anacap-Elements in Alfi-Deutsche Bank se ravsata: ali znajo banke to izkoristiti? Ni videti

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Iz prve roke o selitvi svetovne tekstilne industrije iz Azije v Afriko 3

»Vse večja verjetnost je, da kupite oblačilo, sešito v Etiopiji. Pogoji za naložbe so tam odlični,« pravi Tadej Pojbič, ki je...

FINANCE
Kaj bo pa s Tušem? Angleži pred vrati? 5

Neuradno: ponudbe za odkup terjatev so bile slabše od pričakovanj, pogajanja naj bi trajala še kakšen mesec

MANAGER
Manager
Manager Mladi, ki so izstopili iz okvirjev in posneli spletno serijo

Ekipa iz TFilm produkcije je, kot pravi režiser in scenarist Tomaž Krajnc, skočila na glavo in posnela znanstvenofantastično serijo...