Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe za Tuš

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe za Tuš
Nadaljnja vloga lastnika Mirka Tuša v skupini Tuš je milijarderja Georgea Sorosa, ki se je za Tuš potegoval prek sklada Quantum Strategic Partners, odvrnila od nakupa bančnih terjatev, navaja TV Slovenija.

Obveščaj me o novih člankih:  
Tuš dodaj
Quantum dodaj
TV Slovenija dodaj
Mirko Tuš dodaj
Gorenjska banka dodaj

Konzorcij bančnih upnic je minuli teden uradno ustavil postopek prodaje 300 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš. Zasebni sklad vlagatelja in milijarderja Georga Sorosa Quantum Strategic Partners, ki je s skupino bank podpisal ekskluzivno pogodbo za pogajanja o nakupu bančnih terjatev do skupine Tuš, bi po neuradnih informacijah iz prodajnega konzorcija ponudbo moral oddati do 20. januarja, pa je konzorcij obvestil, da se umika. Po navedbah TV Slovenija zaradi nadaljnje vloge lastnika Mirka Tuša v družbi.

»Aktivnosti, povezanih s prodajnim postopkom terjatev do skupine Tuš, ne komentiramo,« so bili kratki v Gorenjski banki, ki je vodila prodajni konzorcij terjatev do skupine Tuš. V tej po neuradnih informacijah pripravljajo nov predlog sporazuma finančnega prestrukturiranja (MRA), ki bo predvideval nižjo obrestno mero za posojilo, ki jih skupina sicer redno odplačuje.

Holding Tuš (v tega so poleg trgovske družbe Engrotuš vključene še družba Tuš Nepremičnine ter nekaj manjših družb v Sloveniji in tujini) je konec leta 2016 imel (konsolidirano) 291,34 milijona evrov neto finančnega dolga in samo 15,94 milijona evrov kosmatega denarnega toka (EBITDA). To pomeni, da je količnik zadolženosti znašal kar 18,3! Po domače, ob nespremenjenem poslovanju bi holding dolgove bankam poravnaval več kot 18 let!

Kako je Engrotuš, ki je tretji trgovec po tržnem deležu pri nas (giba se okoli desetine), posloval lani? Janez Videmšek, ki se je Tanji in Mirku Tušu na položaju direktorja pridružil novembra 2016, tega še ne želi razkriti, nam je pa septembra lani zagotovil, da jim gre bolje. Da poslujejo bolje od načrtov, a o številkah ni želel govoriti. Povedal je le, da so prihodki od prodaje večji in da upa, da bosta ob koncu leta pozitivna tako EBITDA kot čisti dobiček.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Bančne upnice ustavile postopek prodaje terjatev do skupine Tuš; kaj zdaj? 4

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe - sledi nov načrt finančnega prestrukturiranja?

FINANCE
Uau, klic iz Tuša: Poslali smo vam polletne rezultate poslovanja!

Tušu gre bolje kot lani: ampak, pozor, v konjunkturi smo, razlika glede na lani pa minimalna

FINANCE
Kako globoko je padel Tuš in kaj bo s tem?

Konec septembra spet "rok" za prodajo terjatev do Tuša – bo dobil novega lastnika?

FINANCE
Kaj lahko prinese bitka za nakup terjatev do Tuša?

Navezi Anacap-Elements in Alfi-Deutsche Bank se ravsata: ali znajo banke to izkoristiti? Ni videti

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Iz prve roke o selitvi svetovne tekstilne industrije iz Azije v Afriko 3

»Vse večja verjetnost je, da kupite oblačilo, sešito v Etiopiji. Pogoji za naložbe so tam odlični,« pravi Tadej Pojbič, ki je...

FINANCE
Kaj bo pa s Tušem? Angleži pred vrati? 5

Neuradno: ponudbe za odkup terjatev so bile slabše od pričakovanj, pogajanja naj bi trajala še kakšen mesec

MANAGER
Manager
Manager Mladi, ki so izstopili iz okvirjev in posneli spletno serijo

Ekipa iz TFilm produkcije je, kot pravi režiser in scenarist Tomaž Krajnc, skočila na glavo in posnela znanstvenofantastično serijo...