(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Slovenski start-up SportyCo na dresih španskega Espanyola

Čas branja: 1 min
08.02.2018  21:00
Slovenski start-up SportyCo na dresih španskega Espanyola
Igralci španskega prvoligaša Espanyol bodo ime slovenskega start-upa SportyCo na dresih nosili do konca letošnje sezone.

Obveščaj me o novih člankih:  

Start-up podjetje SportyCo, ki je do zdaj delovalo pod imenom SportyFi, je v Barceloni podpisalo sponzorsko pogodbo s španskim prvoligašem Espanyol. SportyCo je platforma, ki bo mladim športnikom po vsem svetu omogočala, da lažje pridobijo finančna sredstva v najpomembnejših fazah svoje kariere.

Sponzorska pogodba, ki sta jo na sedežu kluba v Barceloni podpisala Marko Filej in Simon Žgavec, soustanovitelja družbe SportyCo, s podpredsednikom Espanyola Carlosom Garcio Pontom, med drugim vključuje tudi pojavljanje imena podjetja na dresih in oglasnih panojih španskega prvoligaša na vseh uradnih tekmah do konca letošnje sezone. Da slovensko podjetje sponzorira nogometne klube v eni izmed petih najmočnejših nacionalnih lig v Evropi, se sicer ne dogaja prav pogosto. Pred leti je denimo francoskega prvoligaša Nico sponzoriralo velenjsko Gorenje.

Kot pojasnjujejo v podjetju, želijo s platformo SportyCo, ki je plod slovenskega znanja, odstraniti ovire, ki nadarjenim športnikom onemogočajo razvoj kariere. Obenem pa bodo prek platforme 1,3 milijarde dolarjev veliko športno industrijo odprli malim vlagateljem. Prepričani so, da bodo s svojim modelom financiranja odprli novo poglavje v športni industriji in demokratizirali naložbe v športu. Sama platforma se že testira, povsem pa bo zaživela do konca marca letos.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...