Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Eti bo v nove prostore in stroje vložil 20 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
Eti bo v nove prostore in stroje vložil 20 milijonov evrov
Pri prenovljenih izdelkih bodo stroške proiz­vodnje znižali za 30 oziroma 20 odstotkov, je povedal Tomaž Berginc, generalni direktor družbe Eti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Eta dodaj
Tomaž Berginc dodaj

Eti, ki razvija, izdeluje in prodaja različne izdelke s področja zaščite hišnih, industrijskih in energetskih električnih inštalacij in sistemov ter tehnične keramike, vlaga v prenovo dveh glavnih izdelkov – avtomatske varovalke ETIMAT in FID-stikala –, s katerima ustvari več kot petino vseh prihodkov skupine.

Oba izdelka prenavljajo konstrukcijsko, nov bo tudi proizvodni proces. Po novem ju bodo na popolnoma avtomatizirani liniji delali roboti. Oba bosta imela boljše tehnične lastnosti, hkrati pa bodo zaradi manjše uporabe materialov in boljših konstrukcijskih rešitev precej nižji njuni proiz­vodni stroški: pri FID-stikalu za 30 odstotkov, pri avtomatski varovalki ETIMAT pa za petino, je povedal Tomaž Berginc, generalni direktor Etija.

Za naložbe v nove prostore in nove stroje za proizvodnjo obeh prenovljenih izdelkov bodo letos in prihodnje leto namenili več kot deset milijonov evrov. Skupaj pa bodo v dveh letih za naložbe namenili več kot 20 milijonov evrov, je povedal Berginc.

Tudi zaradi obeh prenovljenih izdelkov bodo v Etiju še povečevali donosnost poslovanja. Lani so prodajo povečali za 12 odstotkov, na 118,5 milijona evrov, čisti dobiček pa s 3,6 milijona na štiri milijone evrov. Za letos načrtujejo petodstotno rast prihodkov, čisti dobiček pa želijo povečati na pet milijonov evrov. Eti ima od konca lanskega januarja novega lastnika, avstrijsko skupino Andlinger & Company, ki je za podjetje odštela 27,5 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako so Zasavci prepričali Avstrijce, da tu vložijo več kot 20 milijonov evrov

Eti vlaga v prenovo dveh glavnih izdelkov, ki ju bodo po novem delali roboti

AGROBIZ
Novice
Novice Eta Kamnik se širi s kisi 2

Poleg vložene in zamrznjene zelenjave, jedi na žlico, džemov, gorčice in ajvarja Eta po novem ponuja tudi kise Renški hram, Talis in...

AGROBIZ
Podražitve hrane: je vzrok res premalo hrane, dražji transport ali so krivi »spin doktorji«?

Kaj poganja ceno hrane? Govorice in »spini« proizvajalcev, pa tudi vreme, neprilagojeno kmetijstvo, proizvodnja biogoriv in dražji...

MANAGER
Manager
Manager Top 101: Delodajalci odpirajo mošnjičke, plače rastejo 1

V največjih podjetjih rastejo tako osnovne plače kot nagrade za uspešnost

AGROBIZ
Novice
Novice (video, foto) Gostilna, ki pospešuje podkumsko ekonomijo

Iz domačije in poznejše gostilne v Podkumu nad Zagorjem so Čopovi naredili poslovno središče vasi.