Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Cinkarna Celje bi tovarno titanovega dioksida gradila v Srbiji

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
Cinkarna Celje bi tovarno titanovega dioksida gradila v Srbiji
Vrednost naložbe v gradnjo nove tovarne titanovega dioksida prvi človek Cinkarne Celje Tomaž Benčina ocenjuje na 250 do 300 milijonov evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Predstavniki Cinkarne Celje, ki je prejšnje leto končala z 28 milijoni evrov dobička, kar je skoraj trikrat več, kot je družba načrtovala konec minulega leta, opravljajo oglede posameznih lokacij za gradnjo nove tovarne titanovega dioksida v Srbiji.

Želijo namreč ugotoviti, kakšne so tehnične in prostorske možnosti, sledila bo študija upravičenosti gradnje, za kar so zeleno luč že prižgali nadzorniki družbe, je povedal prvi človek Cinkarne Celje Tomaž Benčina.

Z razkritjem načrtov o gradnji nove tovarne se v Cinkarni Celje odzivajo na sklic izredne skupščine, ki bo 27. februarja, na njej pa bodo odločali o pobudi malih delničarjev o nakupu lastnih delnic družbe. Te namreč žulijo nakopičeni dobički Cinkarne, ki se jih je na računu nabralo že za 46 milijonov evrov.

Kot pravi Tomaž Benčina, bi se gradnja nove tovarne titanovega dioksida začela po letu 2020, vzela pa naj bi od dve do tri leta. Vrednost naložbe je ocenil na 250 do 300 milijonov evrov. Del sredstev za gradnjo nove tovarne bi Cinkarna Celje zagotovila iz lastnih virov, preostanek pa z bančnimi posojili. Zakaj si možne lokacije ne ogledujejo v EU? Ker v EU za kemične tovarne, tako Benčina, veljajo previsoki standardi. Kot pravi, se v Evropi tako že 40 let ni zgradila nobena nova tovarna titanovega dioksida.

Če bodo nov proizvodni obrat zgradili, bo to po njegovih besedah zgodovinski trenutek v razmišljanju in poslovanju Cinkarne Celje. Opozoril je še, da je podjetje sredi srednjeročnega naložbeno-razvojnega cikla, v okviru katerega bo uprava nadzornemu svetu predlagala vizijo razvoja za prihodnjih pet let.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Cinkarna Celje pobrala smetano višjih cen

Bo država končno izkoristila dobre pogoje za privatizacijo?

FINANCE
Članki
Članki Gora denarja Cinkarne napoveduje epski boj med deležniki in različnimi lastniki 7

Manjši delničarji Cinkarne Celje v boj za svojo donosnost: bodo izsilili odkup lastnih delnic ali bo uprava na desetine milijonov evrov...

FINANCE
Cinkarna Celje letos močno presegla načrte, kaj napoveduje za leto 2018?

Preverjamo, kako so se uresničile lanske napovedi Cinkarne in kaj načrtujejo za prihodnje leto

FINANCE
Članki
Članki Cinkarna Celje pred dilemo: deliti milijone med lastnike ali graditi novo tovarno? 12

Dobili smo odziv prvega moža Cinkarne Celje Tomaža Benčine na pobudo malih delničarjev, naj kupi lastne delnice, jih zatem umakne s...