Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Cinkarna Celje bi tovarno titanovega dioksida gradila v Srbiji

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
Cinkarna Celje bi tovarno titanovega dioksida gradila v Srbiji
Vrednost naložbe v gradnjo nove tovarne titanovega dioksida prvi človek Cinkarne Celje Tomaž Benčina ocenjuje na 250 do 300 milijonov evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Predstavniki Cinkarne Celje, ki je prejšnje leto končala z 28 milijoni evrov dobička, kar je skoraj trikrat več, kot je družba načrtovala konec minulega leta, opravljajo oglede posameznih lokacij za gradnjo nove tovarne titanovega dioksida v Srbiji.

Želijo namreč ugotoviti, kakšne so tehnične in prostorske možnosti, sledila bo študija upravičenosti gradnje, za kar so zeleno luč že prižgali nadzorniki družbe, je povedal prvi človek Cinkarne Celje Tomaž Benčina.

Z razkritjem načrtov o gradnji nove tovarne se v Cinkarni Celje odzivajo na sklic izredne skupščine, ki bo 27. februarja, na njej pa bodo odločali o pobudi malih delničarjev o nakupu lastnih delnic družbe. Te namreč žulijo nakopičeni dobički Cinkarne, ki se jih je na računu nabralo že za 46 milijonov evrov.

Kot pravi Tomaž Benčina, bi se gradnja nove tovarne titanovega dioksida začela po letu 2020, vzela pa naj bi od dve do tri leta. Vrednost naložbe je ocenil na 250 do 300 milijonov evrov. Del sredstev za gradnjo nove tovarne bi Cinkarna Celje zagotovila iz lastnih virov, preostanek pa z bančnimi posojili. Zakaj si možne lokacije ne ogledujejo v EU? Ker v EU za kemične tovarne, tako Benčina, veljajo previsoki standardi. Kot pravi, se v Evropi tako že 40 let ni zgradila nobena nova tovarna titanovega dioksida.

Če bodo nov proizvodni obrat zgradili, bo to po njegovih besedah zgodovinski trenutek v razmišljanju in poslovanju Cinkarne Celje. Opozoril je še, da je podjetje sredi srednjeročnega naložbeno-razvojnega cikla, v okviru katerega bo uprava nadzornemu svetu predlagala vizijo razvoja za prihodnjih pet let.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 15

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 30

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.