Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

SoftBank Group načrtuje še vstop v pozavarovalnico Swiss Re

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
SoftBank Group načrtuje še vstop v pozavarovalnico Swiss Re
8,1 milijarde evrov bi SoftBank Group odštela za približno tretjinski delež v švicarski pozavarovalnici Swiss Re.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Swiss Re dodaj
SoftBank Group dodaj
Softbank dodaj
Uber dodaj
Masajoši Son dodaj

Švicarska pozavarovalnica Swiss Re in japonski tehnološki konglomerat SoftBank Group se pogajata o lastniškem vstopu Japoncev v švicarsko družbo. Če bodo pogajanja uspešna, bo pozavarovalnica SoftBank prodala približno tretjinski lastniški delež, posel pa bi bil vreden 10 milijard dolarjev oziroma 8,1 milijarde evrov. Če bo uspel, bo pomenil doslej največji vstop SoftBank na področje finančnih storitev.

Po ocenah poznavalcev bi to lahko bila dobra naložba za SoftBank, saj ima Swiss Re, katere tržna vrednost je ocenjena na okoli 28,5 milijarde evrov, visoke, več kot petodstotne dividende, poleg tega bi se ji z nakupom odprle še nove velike poslovne priložnosti. SoftBank pri tem verjetno upa, da bo zavarovalniške produkte Swiss Re lahko ponujala neposredno podjetjem, v katera je vložila svoja sredstva, med drugim Uberju. Priložnosti pa se obema pogajalcema ponujajo tudi z množico morebitnih novih zavarovancev, kot so vozniki avtomobilov za souporabo prevoza, ki pogosto niso zavarovani kot zaposleni. Swiss Re bi si s tem tudi okrepila konkurenčnost v primerjavi s tradicionalnimi zavarovalnicami, ki se na nove tehnologije in poslovne modele privajajo počasi.

Skupina SoftBank, katere ustanovitelj je Masajoši Son, je v preteklosti že vlagala v zavarovalnice, med drugim v kitajsko spletno zavarovalnico ZhongAn in ameriško zagonsko zavarovalnico Lemonade. Lani je SoftBank zasnovala sklad Vision Fund, ki naj bi bil s sto milijardami dolarjev kapitala največji sklad zasebnega kapitala na svetu. Prek njega je SoftBank vložila že 27,5 milijarde dolarjev v tehnološka podjetja po vsem svetu. Masajoši, ki je SoftBank ustanovil leta 1981, je leta 2000 vložil dobrih 16 milijonov evrov v Ali Baba Group; zdaj je njegov delež v tem kitajskem spletnem velikanu vreden 114 milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Napoveduje se rekordni borzni debi japonske Softbank Corp

V japonski multinacionalki Softbank Group razmišljajo, da bi nove delnice tokijske družbe za mobilne telekomunikacije Softbank Corp....

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...