Manager

Kitajski Didi Chuxing in japonska Softbank v razvoj aplikacije za taksije

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

15.02.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Kitajski Didi Chuxing in japonska Softbank v razvoj aplikacije za taksije
Novo aplikacijo za taksije bodo čez leto dni poskusno začeli uporabljati v večjih japonskih mestih.

Kitajski velikan na področju storitev deljenja prevozov Didi Chuxing in japonska multinacionalka Softbank bosta sodelovala pri razvoju platforme za storitve taksi industrije. Poskusno naj bi jo začeli uporabljati čez leto dni v nekaterih večjih mestih na Japonskem.

Japonci so zvesti uporabniki tradicionalnih taksi storitev, zato se ponudniki storitev za deljenje prevozov, kakršen je Uber, v deželi vzhajajočega sonca težko uveljavijo. Nekoliko bolj uspešne so aplikacije, prek katerih lahko uporabniki naročijo prevoz pri običajnih taksi službah. Pri Didiju napovedujejo, da bodo s pomočjo naprednih tehnologij najprej izboljšali opremljenost taksijev za tovrstne storitve, nato pa k njihovi rabi spodbudil tudi stranke. Cilj je izboljšati učinkovitost tako za voznike kot potnike, navajajo.

Didi Chuxing in Softbank sta posel, katerega vrednosti nista razkrila, napovedala le nekaj dni za tem, ko je Toyota razkrila skoraj 70 milijonov dolarjev vredno naložbo v razvoj največje aplikacije za naročanje taksi prevozov na Japonskem.

Sicer pa si tako Didi Chuxing kot Softbank prizadevata odrezati čim večji kos pogače na trgu deljenja prevozov. Didi, ki je navzoč na petih celinah, je lani sklenil partnerstvo s Taxifyjem, estonsko družbo, ki je ustvarila najhitreje rastočo evropsko aplikacijo za naročanje prevoza, in dubajskim ponudnikom skupinskih prevozov Careem. Med njegovimi partnerji so tudi brazilska taksi služba 99, Uberjev tekmec v Ameriki Lyft, družba za najem vozil Avis Budget Group ter indijsko podjetje za naročanje osebnega prevoza Ola. Japonska multinacionalka SoftBank pa je pred nedavnim kupila 15 odstotkov ameriške prevozniške družbe Uber in napovedala, da bo vanj skupaj z vlagatelji vložila še dobro milijardo evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Manager
Napoveduje se rekordni borzni debi japonske Softbank Corp
Manager
ManagerSabina Petrov Napoveduje se rekordni borzni debi japonske Softbank Corp

V japonski multinacionalki Softbank Group razmišljajo, da bi nove delnice tokijske družbe za mobilne telekomunikacije Softbank Corp. uvrstili na tokijsko in še kakšno zahodno borzo – v igri je denimo London.

FINANCE
Manager
Vlagatelj, ki se je zapičil v tehnološka podjetja in kupuje vse živo
Manager
ManagerŽiga Brdnik Vlagatelj, ki se je zapičil v tehnološka podjetja in kupuje vse živo

Za enim največjih vlagateljev v tehnološka podjetja na svetu Masajošijem Sonom je pestro leto, saj je s SoftBank vsake štiri dni opravil kako naložbo in pridobil deleže denimo v Uberju in njegovem kitajskem tekmecu Didi Chuxingu. Načrtuje tudi pohod na borzo.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Članki
Se obeta rekordni japonski borzni debi?
Finance
FinanceAlbina Kenda Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

FINANCE
Manager
Japoncem 17,5-odstotni delež v Uberju
FINANCE
Manager
Katera so zveneča tehnološka imena, ki pogledujejo proti borzi
Manager
ManagerŽiga Brdnik Katera so zveneča tehnološka imena, ki pogledujejo proti borzi

V tehnološkem svetu se letos utegne zgoditi več odmevnih borznih debijev. V tujih medijih se omenjajo Dropbox, Xiaomi, Spotify, Airbnb, Pinterest, Lyft in SoftBank Corp.