(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Tesco z verigo nizkocenovnih trgovin v boj proti Aldiju in Lidlu

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
Tesco z verigo nizkocenovnih trgovin v boj proti Aldiju in Lidlu
Medtem ko je britanski Tesco v zadnjih 12 tednih prodajo na Otoku povečal za 2,6 odstotka, sta jo Lidl in Aldi za 16,3 oziroma za 16,2 odstotka.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tesco dodaj
Aldi dodaj
Lidl dodaj
Carrefour dodaj

Največja trgovska veriga v Veliki Britaniji Tesco namerava vzpostaviti verigo nizkocenovnih trgovin, s katero bo branila svoj položaj pred čedalje uspešnejšima nemškima diskontnima trgovcema Aldi in Lidl na Otoku.

V diskontnih trgovinah, za katere bodo pri Tescu oblikovali ločeno blagovno znamko, bo kupcem na voljo omejen nabor izdelkov po cenah, ki so primerljive s tistimi v diskontih nemških trgovcev. Medtem ko je v klasičnih Tescovih trgovinah kupcem na voljo 35 tisoč različnih izdelkov, bi jih na policah diskontne trgovine ponujali približno tri tisoč.

Tesco, ki je tretji največji svetovni trgovec, po ameriškem Wal-Martu in francoskem Carrefourju, skupaj z drugimi vodilnimi klasičnimi trgovci na Otoku – Asdo, Morrisonsom and Sainsbury’sjem – postopoma izgublja tržni delež zaradi Aldija in Lidla. Zadnji ima na Otoku trenutno petodstotni tržni delež, Aldi pa 6,9-odstotnega. Pred letom dni sta nemška diskontna trgovca obvladovala 4,5 odstotka oziroma 6,2 odstotka britanskega trga s prehrambnimi izdelki.

Tesco je po 4,3 milijarde evrov težkem prevzemu veletrgovca Booker, za posel je konec leta dobil zeleno luč regulatorja, svoj tržni delež na Otoku povečal na 28 odstotkov. O uspešnosti trgovcev z živili zgovorno pričajo podatki o rasti njihove prodaje. Medtem ko je Tesco to v zadnjih 12 tednih povečal za 2,6 odstotka, sta jo Lidl in Aldi za 16,3 oziroma za 16,2 odstotka.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...