Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Tesco z verigo nizkocenovnih trgovin v boj proti Aldiju in Lidlu

Čas branja: 1 min
15.02.2018  21:00
Tesco z verigo nizkocenovnih trgovin v boj proti Aldiju in Lidlu
Medtem ko je britanski Tesco v zadnjih 12 tednih prodajo na Otoku povečal za 2,6 odstotka, sta jo Lidl in Aldi za 16,3 oziroma za 16,2 odstotka.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tesco dodaj
Aldi dodaj
Lidl dodaj
Carrefour dodaj

Največja trgovska veriga v Veliki Britaniji Tesco namerava vzpostaviti verigo nizkocenovnih trgovin, s katero bo branila svoj položaj pred čedalje uspešnejšima nemškima diskontnima trgovcema Aldi in Lidl na Otoku.

V diskontnih trgovinah, za katere bodo pri Tescu oblikovali ločeno blagovno znamko, bo kupcem na voljo omejen nabor izdelkov po cenah, ki so primerljive s tistimi v diskontih nemških trgovcev. Medtem ko je v klasičnih Tescovih trgovinah kupcem na voljo 35 tisoč različnih izdelkov, bi jih na policah diskontne trgovine ponujali približno tri tisoč.

Tesco, ki je tretji največji svetovni trgovec, po ameriškem Wal-Martu in francoskem Carrefourju, skupaj z drugimi vodilnimi klasičnimi trgovci na Otoku – Asdo, Morrisonsom and Sainsbury’sjem – postopoma izgublja tržni delež zaradi Aldija in Lidla. Zadnji ima na Otoku trenutno petodstotni tržni delež, Aldi pa 6,9-odstotnega. Pred letom dni sta nemška diskontna trgovca obvladovala 4,5 odstotka oziroma 6,2 odstotka britanskega trga s prehrambnimi izdelki.

Tesco je po 4,3 milijarde evrov težkem prevzemu veletrgovca Booker, za posel je konec leta dobil zeleno luč regulatorja, svoj tržni delež na Otoku povečal na 28 odstotkov. O uspešnosti trgovcev z živili zgovorno pričajo podatki o rasti njihove prodaje. Medtem ko je Tesco to v zadnjih 12 tednih povečal za 2,6 odstotka, sta jo Lidl in Aldi za 16,3 oziroma za 16,2 odstotka.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 15

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 30

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.