Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Guverner BS Boštjan Jazbec v novo službo v Bruselj

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Guverner BS Boštjan Jazbec v novo službo v Bruselj
Boštjan Jazbec bo v enotnem odboru za reševanje, novem organu evropske bančne unije, član odbora in direktor za načrtovanje in odločanje o reševanju.

Obveščaj me o novih člankih:  

Evropska komisija je guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, ki je guvernerski položaj prevzel sredi julija 2013, imenovala za člana odbora in direktorja za načrtovanje in odločanje o reševanju v enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije. Mandat za ta položaj je pet let, brez možnosti podaljšanja.

Enotni odbor za reševanje je novi organ evropske bančne unije, ki skrbi za urejeno reševanje bank v težavah s kar najmanjšimi posledicami za davkoplačevalce in gospodarstvo. Kot so v sporočilu o imenovanju Jazbeca pojasnili pri evropski komisiji, so odločitev o imenovanju posredovali naprej. Postopek zahteva najprej Jazbečevo potrditev v evropskem parlamentu, nato pa še potrditev v svetu EU, kjer bodo o njegovem imenovanju odločali predstavniki držav članic.

Po potrditvi novega položaja bo guverner najverjetneje odstopil in o tem obvestil predsednika države. Ta potem najpozneje v 30 dneh objavi poziv za zbiranje predlogov za novega guvernerja centralne banke. Za izvolitev novega guvernerja je teoretično na voljo tri mesece, praktično pa manj, saj je zadnja redna seja parlamenta načrtovana v aprilu. Tako da bo za izpeljavo vseh postopkov imenovanja novega guvernerja Banke Slovenije v zdajšnji sestavi državnega zbora zelo verjetno zmanjkalo časa. Naslednik Boštjana Jazbeca, ki bi mu mandat potekel prihodnje leto, bo tako najverjetneje znan jeseni. Do imenovanja Jazbečevega naslednika bo naloge guvernerja opravljal viceguverner in namestnik guvernerja Primož Dolenc.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kaj Boštjana Jazbeca tako zelo žene v tujino? 7

Guverner kandidira za službo v tujini, mandat na čelu Banke Slovenije mu poteče prihodnje leto

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki EU vztraja pri načrtu obdavčitve spletnih velikanov po prihodkih, ne dobičku

Znanih je nekaj več podrobnosti iz razprave o tem, katere vrste prihodki bi bili upoštevani v predlaganem sistemu, kakšni so predlagani...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 2

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki