Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Guvernerju latvijske centralne banke sto tisoč evrov podkupnine

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Guvernerju latvijske centralne banke sto tisoč evrov podkupnine
Ilmars Rimše­vičs, ki je guverner latvijske centralne banke že od leta 2001, obtožbe o prejemanju podkupnin zanika in zatrjuje, da ne bo odstopil.

Obveščaj me o novih člankih:  

Latvija, ki je od leta 2014 članica evrskega območja, se je znašla sredi dveh resnih finančnih škandalov. Guvernerja latvijske centralne banke Ilmarsa Rimševičsa so priprli in osem ur zasliševali zaradi obtožb o jemanju podkupnin, tretji največji latvijski banki ABLV pa je Evropska centralna banka (ECB) do preklica zamrznila ves plačilni promet zaradi suma pranja denarja in povezav s Severno Korejo.

Prejemanja podkupnin je latvijskega guvernerja obtožila tamkajšnja banka Norvik. Po njenih navedbah naj bi ta mesečno zahteval sto tisoč evrov podkupnine. Kot je povedal večinski lastnik Norvika Grigori Guselnikov, je Rimševičs od banke redno zahteval podkupnino od leta 2015 in jim zagrozil s strožjimi predpisi, če mu niso ustregli. Kot je bilo rečeno Guselnikovu, so to pravila igre v Latviji.

Ilmarsa Rimševičsa, ki je guverner latvijske centralne banke že od leta 2001, je latvijski politični vrh pozval k odstopu. Guverner obtožbe o prejemanju podkupnin zanika in zatrjuje, da ne bo odstopil. Vlada ga sicer ne more odstaviti, dokler mu krivda ni pravnomočno dokazana.

Tretjo največjo latvijsko banko ABLV so ukrepi ECB doleteli zaradi ugotovitev ameriškega finančnega ministrstva o kršenju sankcij proti Severni Koreji. Gre za prvi primer, ko je ECB uporabila ta pooblastila, pridobljena leta 2014 s prevzemom nadzornih funkcij nad bankami območja z evrom. ZDA so sankcije proti ABLV zahtevale, ker naj bi ta po njihovih navedbah svojim strankam dovolila poslovanje s Severno Korejo ter odobrila transakcije z »entitetami, povezanimi s severnokorejskim balističnim programom«. S tem naj bi kršila sankcije, ki so jih zaradi tamkajšnjega jedrskega programa sprejeli Združeni narodi.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...