Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

GEN-I z rekordnimi rezultati pogleduje proti borzi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
borza   dodaj
poslovni rezultati   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
GEN-I z rekordnimi rezultati pogleduje proti borzi
Razpršeno lastništvo GEN-I želimo, ker smo že tako veliki, pogledovanje proti borzi pojasnjuje Robert Golob, alfa in omega družbe.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
borza   dodaj
poslovni rezultati   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj

V skupini GEN-I, ki v osmih državah z električno energijo in zemeljskim plinom oskrbuje več kot 186 tisoč končnih kupcev ter ima v Evropi 17 hčerinskih družb in 200 trgovskih partnerjev, so lani ustvarili 2,38 milijarde evrov prihodkov, kar je 50,5 odstotka več kot leta 2016 in 53,5 odstotka več od načrta.

Mejo dveh milijard evrov prihodkov jim je ob večjih prodanih količinah energije in višjih cenah uspelo prebiti prvič. Kljub zaostrenim razmeram na evropskih energetskih trgih so ustvarili 13,5 milijona evrov dobička in s tem za 84 odstotkov izboljšali poslovni izid iz leta 2016. Skupina je na 22 evropskih trgih lani prodala 51,5 teravatne ure električne energije, kar je 20,5 odstotka več kot leta 2016, in se tako uvršča med najhitreje rastoča energetska podjetja v Evropi.

Ob odličnih poslovnih rezultatih zdaj v GEN-I iščejo kupca za četrtinski delež kapitala, ki je sicer v lasti njegovega polovičnega lastnika GEN-EL. Kot pojasnjuje Robert Golob, alfa in omega družbe, si želijo razpršeno lastništvo GEN-I, ker so že tako veliki. »Zdaj preizkušamo slovenski kapitalski trg, slovenske investitorje, ali je dovolj interesa za take zgodbe,« pravi Golob.

A zakaj kupca za četrtinski delež kapitala iščejo le za dve leti? »Zato, ker ima Elektro Ljubljana v družbeniški pogodbi v GEN-EL na zahtevo SDH možnost, da izstopi iz družbe do junija 2020. Po poteku tega obdobja pa razmišljamo o uvrstitvi delnic GEN-I na borzo,« razlaga Golob. Do konca meseca bo znano, kdo od zainteresiranih – ponudbe so bile poslane okoli 20 možnim slovenskim vlagateljem – bo podpisal sporazum o nerazkrivanju informacij (NDA) in dobil več podatkov o poslovanju.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I o poslovanju v 2017: leto rekordov

V skupini GEN-I so lani ustvarili 2,38 milijarde evrov prihodkov, kar je 50,5 odstotka več kot leta 2016 in 53,5 odstotka več od načrta.

FINANCE
Robert Golob išče dveletni parking za GEN-I. Kaj se dogaja? 4

»Že dolgo ni bilo nobene pametne nove kotacije na ljubljanski borzi. Testiramo interes,« pravi Robert Golob

OK & EN
Novice
Novice Razkrivamo: v Golobov GEN-I začasno vstopata SOP in Gorenjska banka

Neuradno: iz tekme za dvoletno "parkirišče" med drugim izpadli Kolektor, Modra zavarovalnica in Sava

OK & EN
Novice
Novice GEN-I napoveduje izdajo obveznic in komercialnih zapisov

Družba GEN-I namerava še ta mesec izdati obveznice in komercialne zapise.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Obveznica GEN-I prejela mednarodno nagrado

Za zeleno obveznico, ki jo je lani izdala družba GEN-I Sonce, so prejeli nagrado mednarodne organizacije Climate Bonds Initiative.

OK & EN
Novice
Novice Kaj bo GEN-I počel z denarjem od novih obveznic

GEN-I bo še ta mesec izdal nove obveznice in blagajniške zapise, smo poročali v sredo. Dodajamo pojasnilo, zakaj so se odločili za...

OK & EN
Novice
Novice GEN-I izdal obveznice, ki bodo kotirale na borzi

NLB je organizirala novo izdajo obveznic družbe GEN-I v vrednosti 20 milijonov evrov z ročnostjo 45 mesecev in obrestno mero 2,4 odstotka.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Pečjak in Golob prva na svetu praznita e-avto z blockchainom

GEN-I in Inštitut Metron sta predstavila komplet, ki ga sestavljajo mobilna polnilnica e-avtov, predelan avto, ki lahko pošilja elektriko...