Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Kolektor v BiH kmalu še s četrto proizvodno lokacijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
podjetja   dodaj
Kolektor dodaj
Valter Leban dodaj
Milenko Đakovič dodaj
Valeo dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Kolektor v BiH kmalu še s četrto proizvodno lokacijo
Četrta proizvodna lokacija Kolektorja v Bosni in Hercegovini bo zrasla v Prijedorju.

Obveščaj me o novih člankih:  
podjetja   dodaj
Kolektor dodaj
Valter Leban dodaj
Milenko Đakovič dodaj
Valeo dodaj

Kolektor, ki v Bosni in Hercegovini v podjetju Kolektor CCL na treh pro­izvodnih lokacijah zaposluje že 500 ljudi, se bo tam še širil, in sicer na novi lokaciji v Prijedorju.

Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, in Milenko Đakovič, župan mesta Prijedor, sta podpisala memorandum o medsebojnem sodelovanju. To bo potekalo v več fazah. Prva je, da bo mesto zagotovilo osem tisoč kvadratnih metrov komunalno opremljenega zemljišča in na njem postavilo 2.500 kvadratnih metrov velike proizvodne prostore. Prostori bodo končani do konca leta, proizvodnja v njih pa bo stekla na začetku leta 2019. Če bo projekt uspešen, bodo širitev v Prijedorju nadaljevali in zato si lahko obetajo več deset novih delovnih mest.

Kolektor CCL je Kolektorjev kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko. Med njihovimi najpomembnejšimi kupci pa so Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl in drugi. Z nadaljnjo širitvijo v Bosni in Hercegovini idrijska družba ohranja svojo konkurenčnost. Kolektor CCL pa ne bo le zagotovil, da bodo v Republiki srbski proizvajali izdelke za zahtevne zahodnoevropske trge, ampak sta se župan Milenko Đakovič in Valter Leban dogovorila tudi o sodelovanju med gospodarstvom in izobraževalnimi institucijami ter drugimi pomembnimi akterji v regiji.

Na ravni skupine je Kolektor lani ustvaril 715 milijonov evrov prihodkov, 75 milijonov evrov EBITDA in 50 milijonov evrov čistega dobička. Za letos načrtujejo 785 milijonov evrov prihodkov in podoben dobiček, kot so ga ustvarili lani. Kolektor ima trenutno pet tisoč zaposlenih, do konca leta pa načrtujejo, da jih bo 5.400.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Bosanci vabijo Kolektor

Mesto Prijedor iz Republike srbske Kolektorju ponuja zemljišče, zanje bodo zgradili tudi poslovno stavbo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor najel del prostorov ljubljanske fakultete za elektrotehniko

Študentje bodo delali na projektih, katerih vsebino bosta skupaj oblikovala Kolektor in fakulteta

IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Radovan Bolko Kolektor predstavlja nemškim kupcem

V Nemčiji imamo že pet proizvodnih podjetij in 700 zaposlenih

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor Etra prvič čez sto milijonov evrov

V Kolektor Etri iščejo nove kadre, lani pa so prihodke povečali za 15 odstotkov