Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Leta 2017 je bilo rekreativcev na prostem po svetu 566 milijonov, leta 2023 jih bo po ocenah že 1,26 milijarde, ki bodo samo prek spleta za opremo porabili 75 milijard evrov. Kako uspešno ta val lovimo pri nas?
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Samsung je z zdaj že tradicionalno predstavitvijo linije galaxy note sredi poletja odprl jesensko prerivanje, kdo bo na trg poslal najboljši pametni telefon.

Blagovna znamka Peko pristala v rokah Alpine

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
stečaji   dodaj
Alpina dodaj
Peko dodaj
Tadeja Tamše dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Blagovna znamka Peko pristala v rokah Alpine
Alpina bo z blagovno znamko Peko okrepila svoj položaj na domačem trgu ter na trgih nekdanje Jugoslavije, pa tudi v tujini, napoveduje direktor žirovske družbe Bojan Gantar.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
stečaji   dodaj
Alpina dodaj
Peko dodaj
Tadeja Tamše dodaj

Žirovska družba Alpina, specializirana za športno obutev, je nova lastnica blagovne znamke propadlega tržiškega čevljarskega velikana Peko. Za Pekovo blagovno znamko bo plačala sto tisoč evrov, je povedala stečajna upraviteljica družbe Peko Tadeja Tamše.

Kot je ob nakupu blagovne znamke Peko povedal direktor Alpine Bojan Gantar, bodo z blagovno znamko Peko okrepili svojo navzočnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih nekdanje Jugoslavije. »Sinergije vidimo tudi na drugih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje,« pravi Gantar. Poleg znamke Peko je Alpina na dražbi kupila tudi kopita in sekalne nože nekdanjega tržiškega obutvenega velikana.

V žirovski družbi, ki je po lanskem finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko omogočila razvoj drobnoprodajne mreže ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve. Kot pravijo, jim je z nakupom uspelo ohraniti najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, ki je bila pri določenih segmentih več desetletij največja konkurenca Alpini.

V Alpini so minulo poslovno leto, ko so dosegli osemodstotno rast, končali z najboljšim rezultatom v zadnjih desetih letih. Kot je novembra lani ob Alpinini 70-letnici zmagovalne številke predstavljal direktor Bojan Gantar, ki je v skupini obdržal vseh 1.400 zaposlenih, so ob koncu leta pričakovali 58 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 4,5 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Bojan Gantar, Alpina: Ši je rekel, da mora 300 milijonov Kitajcev smučati. To bomo poskušali izkoristiti.

V žirovski tovarni obutve imajo več kot 35 razvojnih projektov. Njen direktor Bojan Gantar, ki Alpino vodi dve leti, pojasnjuje, kako...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki EU vztraja pri načrtu obdavčitve spletnih velikanov po prihodkih, ne dobičku

Znanih je nekaj več podrobnosti iz razprave o tem, katere vrste prihodki bi bili upoštevani v predlaganem sistemu, kakšni so predlagani...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače