Manager

Blagovna znamka Peko pristala v rokah Alpine

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

22.02.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Blagovna znamka Peko pristala v rokah Alpine
Alpina bo z blagovno znamko Peko okrepila svoj položaj na domačem trgu ter na trgih nekdanje Jugoslavije, pa tudi v tujini, napoveduje direktor žirovske družbe Bojan Gantar.

Žirovska družba Alpina, specializirana za športno obutev, je nova lastnica blagovne znamke propadlega tržiškega čevljarskega velikana Peko. Za Pekovo blagovno znamko bo plačala sto tisoč evrov, je povedala stečajna upraviteljica družbe Peko Tadeja Tamše.

Kot je ob nakupu blagovne znamke Peko povedal direktor Alpine Bojan Gantar, bodo z blagovno znamko Peko okrepili svojo navzočnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih nekdanje Jugoslavije. »Sinergije vidimo tudi na drugih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje,« pravi Gantar. Poleg znamke Peko je Alpina na dražbi kupila tudi kopita in sekalne nože nekdanjega tržiškega obutvenega velikana.

V žirovski družbi, ki je po lanskem finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko omogočila razvoj drobnoprodajne mreže ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve. Kot pravijo, jim je z nakupom uspelo ohraniti najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, ki je bila pri določenih segmentih več desetletij največja konkurenca Alpini.

V Alpini so minulo poslovno leto, ko so dosegli osemodstotno rast, končali z najboljšim rezultatom v zadnjih desetih letih. Kot je novembra lani ob Alpinini 70-letnici zmagovalne številke predstavljal direktor Bojan Gantar, ki je v skupini obdržal vseh 1.400 zaposlenih, so ob koncu leta pričakovali 58 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 4,5 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Manager
(intervju) Bojan Gantar, Alpina: Ši je rekel, da mora 300 milijonov Kitajcev smučati. To bomo poskušali izkoristiti.
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Bojan Gantar, Alpina: Ši je rekel, da mora 300 milijonov Kitajcev smučati. To bomo poskušali izkoristiti.

V žirovski tovarni obutve imajo več kot 35 razvojnih projektov. Njen direktor Bojan Gantar, ki Alpino vodi dve leti, pojasnjuje, kako podjetje pelje iz izgub in kako nameravajo rasti. Pri tem jim gredo na roko letošnja dolga zima in prihodnje olimpijske igre na Kitajskem.

IZVOZNIKI
Novice
Investitorji kot vir denarja, znanja in dostopna točka na trg
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Investitorji kot vir denarja, znanja in dostopna točka na trg

Na AmCham poslovnem zajtrku so se gostje spraševali, zakaj potrebujemo ravnotežje med malimi in srednje velikimi podjetji (MSP) in velikimi gospodarskimi sistemi in ali so slovenska podjetja zanimiva za investitorje.

FINANCE
Okolje & energija
Elektroenergetika pred veliko revolucijo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Elektroenergetika pred veliko revolucijo

»Elektroenergetika se nahaja pred veliko revolucijo, povezano z dekarbonizacijo in vključevanjem obnovljivih virov električne energije,« je povedal Uroš Salobir, direktor Področja za strateške inovacije v družbi ELES.

FINANCE
Transport in logistika
(Anketa) Koliko bomo zaslužili v letu 2018 s premikanjem tovora čez Slovenijo?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija (Anketa) Koliko bomo zaslužili v letu 2018 s premikanjem tovora čez Slovenijo?

Lahko tudi letos pričakujemo tako hitro rast v logistiki kot v letu 2017? V podjetjih so večinoma optimistični.

FINANCE
Trendi
»Modni oblikovalci se moramo prilagajati kupcu«
Trendi
TrendiAleš Čakš »Modni oblikovalci se moramo prilagajati kupcu«

Z modno oblikovalko Majo Štamol sem se pogovarjal o modni sceni v Sloveniji, o tem, zakaj nimamo več omembe vredne modne industrije, zakaj države ta niti ne zanima in, med drugim, kakšno modno prihodnost sploh imamo.

FINANCE
Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024
Finance
Pridružite se nam 23. aprila
Špela Mikuš Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024

V torek, 23. aprila, se nam pridružite na spletnem pogovoru s Katarino Sitar Šuštar