Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Koprska Intereuropa znova naprodaj

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
podjetja   dodaj
Intereuropa dodaj
Gorenjska banka dodaj
Sava dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Koprska Intereuropa znova naprodaj
Intereuropa je zanimiva za potencialnega strateškega lastnika, ki si želi navzočnosti na trgu jugovzhodne Evrope.
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
podjetja   dodaj
Intereuropa dodaj
Gorenjska banka dodaj
Sava dodaj

Banke lastnice koprskega logista Intereuropa (znova) prodajajo svojo naložbo. V primerjavi s prejšnjimi poskusi je podjetje zdaj precej bolj zrelo in pripravljeno za prodajo, saj posluje solidno, dolg pa upada.

Največja posamična lastnica Intereurope je Gorenjska banka, v kateri je prek Save udeležena država. Med manjšimi lastniki je državna NLB, ki pa ima pomembno vlogo, saj je pri prejšnjem poskusu prodaje vodila konzorcij prodajalcev. Na NLB zadev ne komentirajo, prav tako ne na NKBM.

Kot pravi Aleš Lokar iz skupine KD, bi bilo logično, da bi banke prodale Intereuropo. »Tudi v svetu je položaj za prodajo dober.« A kot pravi eden od finančnikov, ki tudi sodeluje pri nakupih in prodajah podjetij, si banke niso edine ne glede same prodaje (nekatere bi bile kar zadovoljne tudi, če prodaje ne bi bilo) ne načina prodaje. Torej, ali bi prodale prek svetovalca ali kar same.

Spomnimo, Intereuropa se je, potem ko so jo za pogoriščem nekdanje uprave Andreja Lovšina reševale banke in tako postale njene lastnice, že neuspešno prodajala. Banke so ponudbe dobile sredi leta 2015 (konzorcij bank z 72-odstotnim lastništvom je prodajni postopek sprožil januarja 2014), a se niso srečali pri ceni. Za koprskega logista so se zanimali tudi tujci, a je bila prodaja ustavljena februarja predlanskim, ko je izstopil edini kupec, češko-malteški Tuffieh Funds.

Neuradno naj bi med interesenti za Intereuropo bila Pošta Slovenije. Povezava bi bila logična, saj vsem poštam po Evropi upadajo prihodki pri klasičnih pisemskih pošiljkah, naraščajo pa pri dostavi paketov – predvsem zaradi hitre rasti spletne trgovine. Na Pošti sicer pravijo, da načrtov v zvezi s strateškimi odločitvami in poslovnimi partnerstvi ne razkrivajo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Intereuropa spet naprodaj. Bo tokrat šlo in kje so ovire?

Podjetje se razdolžuje, kar je dobro; cokla pri prodaji bi lahko bila država

FINANCE
Banke spet resno v prodajo Intereurope

Neuradno: za svetovalca so izbrale mednarodno hišo PwC

FINANCE
Analiza: Kako gre Intereuropi

Zadolženost, ključna težava logista, upada

TRANS-LOG
Novice
Novice Intereuropi poletni meseci prinesli rast dobička 1

(Pre)zadolženost logista se počasi, a vztrajno zmanjšuje

FINANCE
Članki
Članki Evrska dilema: naj bo odločanje bolj ali manj centralizirano 10

So fiskalna pravila lahko zgolj enostavna in stroga ali pa na drugi strani prožna in zapletena? Obstaja vmesna pot? In zakaj nekdanji šef...