Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Leta 2017 je bilo rekreativcev na prostem po svetu 566 milijonov, leta 2023 jih bo po ocenah že 1,26 milijarde, ki bodo samo prek spleta za opremo porabili 75 milijard evrov. Kako uspešno ta val lovimo pri nas?
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Samsung je z zdaj že tradicionalno predstavitvijo linije galaxy note sredi poletja odprl jesensko prerivanje, kdo bo na trg poslal najboljši pametni telefon.

Koprska Intereuropa znova naprodaj

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
podjetja   dodaj
Intereuropa dodaj
Gorenjska banka dodaj
Sava dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Koprska Intereuropa znova naprodaj
Intereuropa je zanimiva za potencialnega strateškega lastnika, ki si želi navzočnosti na trgu jugovzhodne Evrope.
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
podjetja   dodaj
Intereuropa dodaj
Gorenjska banka dodaj
Sava dodaj

Banke lastnice koprskega logista Intereuropa (znova) prodajajo svojo naložbo. V primerjavi s prejšnjimi poskusi je podjetje zdaj precej bolj zrelo in pripravljeno za prodajo, saj posluje solidno, dolg pa upada.

Največja posamična lastnica Intereurope je Gorenjska banka, v kateri je prek Save udeležena država. Med manjšimi lastniki je državna NLB, ki pa ima pomembno vlogo, saj je pri prejšnjem poskusu prodaje vodila konzorcij prodajalcev. Na NLB zadev ne komentirajo, prav tako ne na NKBM.

Kot pravi Aleš Lokar iz skupine KD, bi bilo logično, da bi banke prodale Intereuropo. »Tudi v svetu je položaj za prodajo dober.« A kot pravi eden od finančnikov, ki tudi sodeluje pri nakupih in prodajah podjetij, si banke niso edine ne glede same prodaje (nekatere bi bile kar zadovoljne tudi, če prodaje ne bi bilo) ne načina prodaje. Torej, ali bi prodale prek svetovalca ali kar same.

Spomnimo, Intereuropa se je, potem ko so jo za pogoriščem nekdanje uprave Andreja Lovšina reševale banke in tako postale njene lastnice, že neuspešno prodajala. Banke so ponudbe dobile sredi leta 2015 (konzorcij bank z 72-odstotnim lastništvom je prodajni postopek sprožil januarja 2014), a se niso srečali pri ceni. Za koprskega logista so se zanimali tudi tujci, a je bila prodaja ustavljena februarja predlanskim, ko je izstopil edini kupec, češko-malteški Tuffieh Funds.

Neuradno naj bi med interesenti za Intereuropo bila Pošta Slovenije. Povezava bi bila logična, saj vsem poštam po Evropi upadajo prihodki pri klasičnih pisemskih pošiljkah, naraščajo pa pri dostavi paketov – predvsem zaradi hitre rasti spletne trgovine. Na Pošti sicer pravijo, da načrtov v zvezi s strateškimi odločitvami in poslovnimi partnerstvi ne razkrivajo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Intereuropa spet naprodaj. Bo tokrat šlo in kje so ovire?

Podjetje se razdolžuje, kar je dobro; cokla pri prodaji bi lahko bila država

FINANCE
Banke spet resno v prodajo Intereurope

Neuradno: za svetovalca so izbrale mednarodno hišo PwC

FINANCE
Analiza: Kako gre Intereuropi

Zadolženost, ključna težava logista, upada

TRANS-LOG
Novice
Novice Intereuropi poletni meseci prinesli rast dobička 1

(Pre)zadolženost logista se počasi, a vztrajno zmanjšuje

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...