Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Leta 2017 je bilo rekreativcev na prostem po svetu 566 milijonov, leta 2023 jih bo po ocenah že 1,26 milijarde, ki bodo samo prek spleta za opremo porabili 75 milijard evrov. Kako uspešno ta val lovimo pri nas?
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Samsung je z zdaj že tradicionalno predstavitvijo linije galaxy note sredi poletja odprl jesensko prerivanje, kdo bo na trg poslal najboljši pametni telefon.

Ameriški lekarnar Rite Aid pod okrilje verige supermarketov Albertsons

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
farmacija   dodaj
trgovina   dodaj
Albertsons dodaj
Boots dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.02.2018  21:00
Ameriški lekarnar Rite Aid pod okrilje verige supermarketov Albertsons
4.370 lekarn Rite Aid bo po novem v ZDA, saj bo Albertsonsovih 1.800 lekarn prevzelo novo ime. Foto: Luke Sharrett/Bloomberg

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
farmacija   dodaj
trgovina   dodaj
Albertsons dodaj
Boots dodaj

Ameriška veriga supermarketov Albertsons bo prevzela lekarne Rite Aid. Vrednosti prevzema družbi, ki bosta skupaj dosegali 83 milijard dolarjev oziroma skoraj 67 milijard evrov prihodkov na leto, nista razkrili.

Za nakup blizu dva tisoč lekarn Rite Aid se je sicer že lani odločila družba Walgreens Boots Alliance, ki je zanje odštela 3,4 milijarde evrov, Albertsons, ki ima v svoji verigi 2.400 supermarketov predvsem na vzhodni in zahodni obali ZDA, pa bo prevzel preostalih 2.569 lekarn Rite Aid. Te bodo še naprej delovale samostojno.

Albertsons namerava v Rite Aid preimenovati tudi približno 1.800 lekarn, ki jih že ima v svojih živilskih trgovinah, in s tem vanje privabiti več kupcev. Na ta trg je sicer lani vstopil tudi spletni velikan Amazon, ko je za skoraj 11 milijard evrov kupil trgovsko verigo Whole Foods. V ozadju novega prevzema v ameriški trgovini je sicer prav obramba pred Amazonom.

Zaradi sinergij si združena Albertsons in Rite Aid v treh letih obetata za dobrih 300 milijonov evrov prihrankov in po treh letih napovedujeta 2,9 milijarde evrov dobička pred davki.

Družbo Albertsons je leta 1939 v Idahu ustanovil Joe Albertson, leta 2013 pa jo je za okoli tri milijarde dolarjev oziroma 2,4 milijarde evrov kupila skupina vlagateljev, ki jo vodi sklad Cerberus Capital Management.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 8

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...