Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Bruselj zaradi kartelnega dogovarjanja kaznoval sedem podjetij

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
MOL dodaj
Bosch dodaj
Denso dodaj
Continental dodaj
 
Čas branja: 1 min
28.02.2018  21:00
Bruselj zaradi kartelnega dogovarjanja kaznoval sedem podjetij
546 milijonov evrov kazni bo zaradi kartelnega dogovarjanja v avtomobilski industriji moralo plačati sedem podjetij iz Evrope in drugih delov sveta.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
MOL dodaj
Bosch dodaj
Denso dodaj
Continental dodaj

Sedem podjetij, ki so sodelovala v štirih kartelih avtomobilske industrije, bo moralo skupno plačati 546 milijonov evrov kazni, je odločila evropska komisija. Med kaznovanimi so tako evropska podjetja kot družbe iz drugih delov sveta.

Podjetje iz Čila CSAV, tri japonske družbe K Line, MOL in NYK ter norveško-švedski prevoznik WWL-EUKOR so med letoma 2006 in 2012 sodelovali pri pomorskem transportu avtomobilov, tovornjakov, traktorjev in drugih velikih vozil po svetu. Prek njih je potovala skoraj polovica vozil v trgovini med EU in drugimi deli sveta v letu 2016. Našteta podjetja, razen MOL, ki je kartel razkril, bodo morala skupno plačati 395 milijonov evrov kazni.

Drugi kartel, v katerem so sodelovali nemški Bosch in japonska Denso in NKG, se je osredotočal na vžigalne svečke. V podjetjih so se dogovorili, da bodo spoštovali tradicionalne trge vsakega od podjetij ter usklajevali nekatere prodajne taktike. Denso je kartel prijavil, drugi dve podjetji pa bosta morali plačati 76 milijonov evrov kazni.

Komisija je odkrila tudi dva kartela na trgu zavornih sistemov, ki sta bila aktivna med letoma 2007 in 2011. V enem sta sodelovala Bosch in Continental, v drugem pa tudi nemško podjetje TRW. Kazni v tem primeru skupaj znašajo 75 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.