(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Bruselj zaradi kartelnega dogovarjanja kaznoval sedem podjetij

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
MOL dodaj
Bosch dodaj
Denso dodaj
Continental dodaj
 
Čas branja: 1 min
28.02.2018  21:00
Bruselj zaradi kartelnega dogovarjanja kaznoval sedem podjetij
546 milijonov evrov kazni bo zaradi kartelnega dogovarjanja v avtomobilski industriji moralo plačati sedem podjetij iz Evrope in drugih delov sveta.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
MOL dodaj
Bosch dodaj
Denso dodaj
Continental dodaj

Sedem podjetij, ki so sodelovala v štirih kartelih avtomobilske industrije, bo moralo skupno plačati 546 milijonov evrov kazni, je odločila evropska komisija. Med kaznovanimi so tako evropska podjetja kot družbe iz drugih delov sveta.

Podjetje iz Čila CSAV, tri japonske družbe K Line, MOL in NYK ter norveško-švedski prevoznik WWL-EUKOR so med letoma 2006 in 2012 sodelovali pri pomorskem transportu avtomobilov, tovornjakov, traktorjev in drugih velikih vozil po svetu. Prek njih je potovala skoraj polovica vozil v trgovini med EU in drugimi deli sveta v letu 2016. Našteta podjetja, razen MOL, ki je kartel razkril, bodo morala skupno plačati 395 milijonov evrov kazni.

Drugi kartel, v katerem so sodelovali nemški Bosch in japonska Denso in NKG, se je osredotočal na vžigalne svečke. V podjetjih so se dogovorili, da bodo spoštovali tradicionalne trge vsakega od podjetij ter usklajevali nekatere prodajne taktike. Denso je kartel prijavil, drugi dve podjetji pa bosta morali plačati 76 milijonov evrov kazni.

Komisija je odkrila tudi dva kartela na trgu zavornih sistemov, ki sta bila aktivna med letoma 2007 in 2011. V enem sta sodelovala Bosch in Continental, v drugem pa tudi nemško podjetje TRW. Kazni v tem primeru skupaj znašajo 75 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga