Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Namesto Anteja Ramljaka na čelo Agrokorja Fabris Peruško

Čas branja: 1 min
01.03.2018  21:00
Namesto Anteja Ramljaka na čelo Agrokorja Fabris Peruško
Novi izredni upravitelj Agrokorja Fabris Peruško, ki je diplomiral na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, magistriral pa na ljubljanski ekonomski fakulteti, bo nadaljeval uresničevanje določil v lex Agrokorju.

Na položaju izrednega upravitelja močno zadolženega hrvaškega Agrokorja bo Anteja Ramljaka, ki je prejšnji teden odstopil, zamenjal Fabris Peruško. V osnovni usmeritvi prestrukturiranja Agrokorja in sklenitve upniškega dogovora, določenih z lex Agrokorjem, se zaradi zamenjave na vrhu ne bo nič spremenilo.

Kot je po vladni potrditvi nove izredne uprave povedal hrvaški premier Andrej Plenković, je najpomembneje, da bo sanacija Agrokorja izpeljana do konca. Skrajni rok za podpis dogovora z upniki je 10. julij. Tudi zato, tako Plenković, so za izredno upravo izbrali ljudi, ki so z Agrokorjem in postopki že seznanjeni.

Kdo je Fabris Peruško, novi izredni upravitelj Agrokorja? Od sredine lanskega maja je član uprave Agrokorjeve hčerinske družbe Tisak, ki je po finančni kondiciji ena najslabših v koncernu. Na ta položaj – odgovoren je za finance – ga je imenoval prav Ante Ramljak. Peruško je sicer diplomiral na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, magistriral na ljubljanski ekonomski fakulteti, MBA pa ima z bostonskega Babson Collegea. Pred prihodom v Tisak je bil svetovalec v družbi McKinsey, kjer se je ukvarjal s prestrukturiranji podjetij iz različnih panog, od bančništva do trgovine na območju Evrope in Rusije. Po tem je bil dve leti direktor ruskega spletnega trgovca Lamoda.ru, ki deluje v londonski skupini Global Fashion Group, pristojen pa je bil za zamenjavo poslovnega modela. Do prihoda v Tisak je kot samostojni svetovalec delal v regiji. Za namestnico Peruška je hrvaška vlada imenovala Ireno Weber, ki je zdaj direktorica družbe KHA četiri. Webrova je prej delala v isti svetovalni družbi kot Ante Ramljak, v CAIB.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Zakaj bi za Ramljakom iz Agrokorja ne odkorakale tudi banke? 11

Ni nevarnost, da najpomembnejše banke odkorakajo, ker je odšel Ramljak, nevarnost je, da gredo, ker ni plana B, ker se je povečala...

FINANCE
Iz Agrokorja nastaja Novi Agrokor, odpisi 77 odstotkov  14

Kako bo videti dogovor med upniki Agrokorja - to je finale analize, ki jo konzultantska hiša Capital Partners piše za Jutarnji list. 

FINANCE
Ključne številke 'frizerstva' Agrokor 2

Luknja v Agrokorju 2,9 milijarde evrov, negativnega kapitala za skoraj dve milijardi evrov: Ivica Todorić & Co. kazensko ovadeni

FINANCE
Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju 3

Hrvaško sodišče je izdalo odločbo o priznanih terjatvah upnikov sistema Agrokor. Sodišče ugotavlja, da imajo upniki do Agrokorja in...