(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Namesto Anteja Ramljaka na čelo Agrokorja Fabris Peruško

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Agrokor dodaj
Ante Ramljak dodaj
Andrej Plenković dodaj
Tisak dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2018  21:00
Namesto Anteja Ramljaka na čelo Agrokorja Fabris Peruško
Novi izredni upravitelj Agrokorja Fabris Peruško, ki je diplomiral na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, magistriral pa na ljubljanski ekonomski fakulteti, bo nadaljeval uresničevanje določil v lex Agrokorju.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Agrokor dodaj
Ante Ramljak dodaj
Andrej Plenković dodaj
Tisak dodaj

Na položaju izrednega upravitelja močno zadolženega hrvaškega Agrokorja bo Anteja Ramljaka, ki je prejšnji teden odstopil, zamenjal Fabris Peruško. V osnovni usmeritvi prestrukturiranja Agrokorja in sklenitve upniškega dogovora, določenih z lex Agrokorjem, se zaradi zamenjave na vrhu ne bo nič spremenilo.

Kot je po vladni potrditvi nove izredne uprave povedal hrvaški premier Andrej Plenković, je najpomembneje, da bo sanacija Agrokorja izpeljana do konca. Skrajni rok za podpis dogovora z upniki je 10. julij. Tudi zato, tako Plenković, so za izredno upravo izbrali ljudi, ki so z Agrokorjem in postopki že seznanjeni.

Kdo je Fabris Peruško, novi izredni upravitelj Agrokorja? Od sredine lanskega maja je član uprave Agrokorjeve hčerinske družbe Tisak, ki je po finančni kondiciji ena najslabših v koncernu. Na ta položaj – odgovoren je za finance – ga je imenoval prav Ante Ramljak. Peruško je sicer diplomiral na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, magistriral na ljubljanski ekonomski fakulteti, MBA pa ima z bostonskega Babson Collegea. Pred prihodom v Tisak je bil svetovalec v družbi McKinsey, kjer se je ukvarjal s prestrukturiranji podjetij iz različnih panog, od bančništva do trgovine na območju Evrope in Rusije. Po tem je bil dve leti direktor ruskega spletnega trgovca Lamoda.ru, ki deluje v londonski skupini Global Fashion Group, pristojen pa je bil za zamenjavo poslovnega modela. Do prihoda v Tisak je kot samostojni svetovalec delal v regiji. Za namestnico Peruška je hrvaška vlada imenovala Ireno Weber, ki je zdaj direktorica družbe KHA četiri. Webrova je prej delala v isti svetovalni družbi kot Ante Ramljak, v CAIB.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Zakaj bi za Ramljakom iz Agrokorja ne odkorakale tudi banke? 11

Ni nevarnost, da najpomembnejše banke odkorakajo, ker je odšel Ramljak, nevarnost je, da gredo, ker ni plana B, ker se je povečala...

FINANCE
Iz Agrokorja nastaja Novi Agrokor, odpisi 77 odstotkov  14

Kako bo videti dogovor med upniki Agrokorja - to je finale analize, ki jo konzultantska hiša Capital Partners piše za Jutarnji list. 

FINANCE
Ključne številke 'frizerstva' Agrokor 2

Luknja v Agrokorju 2,9 milijarde evrov, negativnega kapitala za skoraj dve milijardi evrov: Ivica Todorić & Co. kazensko ovadeni

FINANCE
Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju 3

Hrvaško sodišče je izdalo odločbo o priznanih terjatvah upnikov sistema Agrokor. Sodišče ugotavlja, da imajo upniki do Agrokorja in...