Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2018  21:00
Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov
Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki načrtuje prevzem preostalega deleža britanske plačljive televizije Sky, z visoko ponudbo v zelje hodi ameriški velikan Comcast.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj

Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki je prek svoje družbe 21st Century Fox 39-odstotni lastnik britanskega ponudnika plačljivih televizijskih programov Sky in si prizadeva kupiti še njen preostali delež, utegne načrte prekrižati ameriški kabelski operater Comcast, ki za Sky ponuja 31 milijard dolarjev oziroma 25 milijard evrov.

Murdochovemu prevzemu preostalega dela televizije Sky v britanskem varuhu konkurence niso naklonjeni, saj naj to ne bi bilo v javnem interesu. Posel bi Murdochu in njegovi družini namreč omogočil prevelik nadzor nad ponudniki novic v Veliki Britaniji prek vseh medijskih kanalov (televizija, radio, splet in časopisi), s tem pa preveliko moč pri oblikovanju javnega mnenja. Britanski varuh konkurence bo po pogovorih z obema stranema o primeru še enkrat razmisli in poiskal možne rešitve.

Če bo s svojo ponudbo za prevzem televizije Sky, vredno 25 milijard dolarjev, uspel ameriški kabelski velikan Comcast, ki je med drugim lastnik televizijske postaje NBC in filmskih studiev Universal Pictures, dilem glede prevelikega Murdochovega vpliva na britansko javno mnenje ne bo več.

O prodaji oziroma nakupu premoženja sta se lani začela dogovarjati tudi Disney, ki ga je leta 2004 neuspešno poskušal prevzeti Comsat, in 21st Century Fox. Pri 21st Century Fox prodajo velikega dela premoženja načrtujejo zato, ker se želijo osredotočiti le na novice in šport, da bi se laže kosali s konkurenco družabnih medijev. Disney zanima prevzem filmske in televizijske produkcije 21st Century Fox, za katero bi odštel 42 milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.