(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2018  21:00
Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov
Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki načrtuje prevzem preostalega deleža britanske plačljive televizije Sky, z visoko ponudbo v zelje hodi ameriški velikan Comcast.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj

Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki je prek svoje družbe 21st Century Fox 39-odstotni lastnik britanskega ponudnika plačljivih televizijskih programov Sky in si prizadeva kupiti še njen preostali delež, utegne načrte prekrižati ameriški kabelski operater Comcast, ki za Sky ponuja 31 milijard dolarjev oziroma 25 milijard evrov.

Murdochovemu prevzemu preostalega dela televizije Sky v britanskem varuhu konkurence niso naklonjeni, saj naj to ne bi bilo v javnem interesu. Posel bi Murdochu in njegovi družini namreč omogočil prevelik nadzor nad ponudniki novic v Veliki Britaniji prek vseh medijskih kanalov (televizija, radio, splet in časopisi), s tem pa preveliko moč pri oblikovanju javnega mnenja. Britanski varuh konkurence bo po pogovorih z obema stranema o primeru še enkrat razmisli in poiskal možne rešitve.

Če bo s svojo ponudbo za prevzem televizije Sky, vredno 25 milijard dolarjev, uspel ameriški kabelski velikan Comcast, ki je med drugim lastnik televizijske postaje NBC in filmskih studiev Universal Pictures, dilem glede prevelikega Murdochovega vpliva na britansko javno mnenje ne bo več.

O prodaji oziroma nakupu premoženja sta se lani začela dogovarjati tudi Disney, ki ga je leta 2004 neuspešno poskušal prevzeti Comsat, in 21st Century Fox. Pri 21st Century Fox prodajo velikega dela premoženja načrtujejo zato, ker se želijo osredotočiti le na novice in šport, da bi se laže kosali s konkurenco družabnih medijev. Disney zanima prevzem filmske in televizijske produkcije 21st Century Fox, za katero bi odštel 42 milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke