(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2018  21:00
Ameriški Comcast za britansko televizijo Sky ponuja 25 milijard evrov
Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki načrtuje prevzem preostalega deleža britanske plačljive televizije Sky, z visoko ponudbo v zelje hodi ameriški velikan Comcast.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Rupert Murdoch dodaj
Fox dodaj
Sky dodaj

Medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, ki je prek svoje družbe 21st Century Fox 39-odstotni lastnik britanskega ponudnika plačljivih televizijskih programov Sky in si prizadeva kupiti še njen preostali delež, utegne načrte prekrižati ameriški kabelski operater Comcast, ki za Sky ponuja 31 milijard dolarjev oziroma 25 milijard evrov.

Murdochovemu prevzemu preostalega dela televizije Sky v britanskem varuhu konkurence niso naklonjeni, saj naj to ne bi bilo v javnem interesu. Posel bi Murdochu in njegovi družini namreč omogočil prevelik nadzor nad ponudniki novic v Veliki Britaniji prek vseh medijskih kanalov (televizija, radio, splet in časopisi), s tem pa preveliko moč pri oblikovanju javnega mnenja. Britanski varuh konkurence bo po pogovorih z obema stranema o primeru še enkrat razmisli in poiskal možne rešitve.

Če bo s svojo ponudbo za prevzem televizije Sky, vredno 25 milijard dolarjev, uspel ameriški kabelski velikan Comcast, ki je med drugim lastnik televizijske postaje NBC in filmskih studiev Universal Pictures, dilem glede prevelikega Murdochovega vpliva na britansko javno mnenje ne bo več.

O prodaji oziroma nakupu premoženja sta se lani začela dogovarjati tudi Disney, ki ga je leta 2004 neuspešno poskušal prevzeti Comsat, in 21st Century Fox. Pri 21st Century Fox prodajo velikega dela premoženja načrtujejo zato, ker se želijo osredotočiti le na novice in šport, da bi se laže kosali s konkurenco družabnih medijev. Disney zanima prevzem filmske in televizijske produkcije 21st Century Fox, za katero bi odštel 42 milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spletna prodaja: meja 22 evrov za pošiljke iz Kitajske bo padla, pravila v EU pa se poenostavila

Reforma evropskega sistema DDV prinaša več novosti: prihodnje leto bodo za mikro in zagonska podjetja, ki po spletu storitve prodajajo v...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Evropski dolgovi: kaj se je spremenilo v letu dni in kje je Slovenija 15

Slovenija je precej zmanjšala svojo relativno zadolženost (obseg javnega dolga v deležu od BDP), vendar pa je nominalni obseg dolga...

FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke