Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Evropska komisija tehta tri možnosti za ukrepanje na napovedane carine ZDA

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
08.03.2018  21:00
Evropska komisija tehta tri možnosti za ukrepanje na napovedane carine ZDA
Upam, da bomo administracijo ZDA lahko prepričali, da so napovedani ukrepi neustrezni, pravi Cecilia Malmström, evropska komisarka za trgovino.

Obveščaj me o novih člankih:  

Ob napovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da namerava uvesti 25-odstotne carine na uvoz jekla ter 10-odstotne carine na uvoz aluminija v ZDA, v evropski komisiji razmišljajo o treh metodah za ukrepanje, če bi v ZDA napovedane ukrepe uresničili.

Ob napovedi carin na jeklo in aluminij je Trump, ki je napovedal tudi dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, dejal, da bo ukrepe uvedel na podlagi klavzule o nacionalni varnosti. »Ne vemo, kako naj bi EU, kako naj bi zavezniki v Natu ogrožali nacionalno varnost ZDA,« je evropska komisarka za trgovino Cecilia Malmström povedala na tiskovni konferenci, kjer je predstavila, o kakšnih povračilnih ukrepih na napovedane ameriške ukrepe razmišlja evropska komisija. In ob tem poudarila, da komisijo skrbi, da ZDA uveljavljajo člen iz leta 1962. »Ob tem nismo prepričani, ali so napovedani ukrepi skladni s predpisi Svetovne trgovinske organizacije (STO),« še pravi komisarka.

Kot je dejala Malmströmova, uradnih ukrepov za zdaj še ni. Ker formalnih ukrepov še ni, tudi formalnega odziva EU še ne more biti. »Upam, da bomo administracijo ZDA lahko prepričali, da so napovedani ukrepi neustrezni,« je dejala komisarka in še enkrat poudarila, da nobena trgovinska vojna nima zmagovalcev.

Med tremi metodami za ukrepanje, če bi ZDA napovedane ukrepe uresničile, pri čemer so vsi trije možni načini skladni s pravili STO, so:

  • Po eni strani EU lahko znotraj STO uveljavi pravice tako, da uskladi prizadevanja s partnerji v STO; ta možnost je sicer časovno zelo zahtevna, do sprejetja (proti)ukrepov bi minilo veliko časa, zato komisija proučuje še drugo možnost.
  • Druga možnost so zaščitni ukrepi, če bi zaradi ameriških ukrepov na trgu EU pristalo več jekla.
  • Po mnenju komisije je ukrep ZDA prikrit zaščitni ukrep, in ne ukrep za obrambo nacionalne varnosti, zato ima EU možnost prerazporediti koristi, ki jih namenja ZDA, s čimer bi uravnotežili ekonomske izgube, ki bi jih imeli zaradi ukrepov ZDA. Komisija je razpravljala o možnih izdelkih, na katere bi lahko potencialno uvedli (dodatne) uvozne dajatve. Gre za mešanico industrijskih in kmetijskih proizvodov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino

ZDA so napovedale korenite carinske ukrepe proti Kitajski zaradi, kot so izračunali, več sto milijard dolarjev vredne kraje intelektualne...

TOP JOB
Delavci
IZVOZNIKI
Novice
Novice Polovica italijanskih fudijev v Sloveniji ni bila zadovoljna s hrano. Kako to spremeniti?

Recepte nam razkrivajo Tomaž Kavčič, Zemono, Ana Roš, Hiša Franko, ter direktorji v Herbal Glampingu Ljubno ob Savinji, Termah Olimia,...