Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring

Čas branja: 1 min
08.03.2018  21:00
Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring
Amazon gre z nakupom start­upa Ring odločneje po poti širitve ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki.

Ameriški spletni velikan Amazon ne spi na lovorikah in velikanski prodaji, ampak širi svoj poslovni portfelj, saj je kupil start-up Ring, ki razvija domofone z vgrajeno kamero.

Nakup Ringa, vreden več kot 800 milijonov evrov, bi lahko pomenil korak na poti obsežne širitve Amazonove ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki. Nad izkazanim zaupanjem so navdušeni tudi pri Ringu, kjer napovedujejo nadaljnje razvojne izboljšave in inovacije.

Ring je pozornost javnosti prvič pritegnil pred okoli petimi leti, ko mu je spodletel poskus financiranja prek enega izmed resničnostnih šovov. Ekipe to ni odvrnilo od prizadevanj in tako jim je pozneje uspelo pridobiti donacijo milijarderja Richarda Bransona in Amazonovega sklada Alexa.

Pri Ringu se osredotočajo na izdelavo domofonov z vgrajeno kamero, ki omogočajo povezovanje s pametnim telefonom in videoklepet z osebo pred vhodnimi vrati, v mislih pa imajo predvsem varnost, saj lastnikom takšnih domofonov po lastnih ocenah precej zmanjšujejo možnost, da jih po odpiranju vrat preseneti neželeni obiskovalec. Podobnega projekta se je pred časom lotil tudi Amazon, le da se je spletni velikan osredotočil na nadzorne kamere za notranjost domov.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako je spletni trgovec postal tehnološki prvak

Amazon je začel s spletno trgovino, potem pa dodajal različne nove dejavnosti, od pretakanja glasbe in videov, prek snemanja filmov in...

FINANCE
Kdaj bodo slovenska podjetja lahko prodajala na Amazonu Europe in za koga je to lahko priložnost?

Slovenska podjetja so med redkimi v Evropi, ki ne smejo prodajati prek spletne trgovine Amazon Europe; MGRT obljublja, da se bo to kmalu...

FINANCE
Jeff Bezos ne razume slovenskih zakonov 11

Amazon se ni podredil slovenski zakonodaji. Se bo ta njemu?

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga