Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
startupi   dodaj
Amazon dodaj
Richard Branson dodaj
 
Čas branja: 1 min
08.03.2018  21:00
Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring
Amazon gre z nakupom start­upa Ring odločneje po poti širitve ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
startupi   dodaj
Amazon dodaj
Richard Branson dodaj

Ameriški spletni velikan Amazon ne spi na lovorikah in velikanski prodaji, ampak širi svoj poslovni portfelj, saj je kupil start-up Ring, ki razvija domofone z vgrajeno kamero.

Nakup Ringa, vreden več kot 800 milijonov evrov, bi lahko pomenil korak na poti obsežne širitve Amazonove ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki. Nad izkazanim zaupanjem so navdušeni tudi pri Ringu, kjer napovedujejo nadaljnje razvojne izboljšave in inovacije.

Ring je pozornost javnosti prvič pritegnil pred okoli petimi leti, ko mu je spodletel poskus financiranja prek enega izmed resničnostnih šovov. Ekipe to ni odvrnilo od prizadevanj in tako jim je pozneje uspelo pridobiti donacijo milijarderja Richarda Bransona in Amazonovega sklada Alexa.

Pri Ringu se osredotočajo na izdelavo domofonov z vgrajeno kamero, ki omogočajo povezovanje s pametnim telefonom in videoklepet z osebo pred vhodnimi vrati, v mislih pa imajo predvsem varnost, saj lastnikom takšnih domofonov po lastnih ocenah precej zmanjšujejo možnost, da jih po odpiranju vrat preseneti neželeni obiskovalec. Podobnega projekta se je pred časom lotil tudi Amazon, le da se je spletni velikan osredotočil na nadzorne kamere za notranjost domov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako je spletni trgovec postal tehnološki prvak

Amazon je začel s spletno trgovino, potem pa dodajal različne nove dejavnosti, od pretakanja glasbe in videov, prek snemanja filmov in...

FINANCE
Kdaj bodo slovenska podjetja lahko prodajala na Amazonu Europe in za koga je to lahko priložnost?

Slovenska podjetja so med redkimi v Evropi, ki ne smejo prodajati prek spletne trgovine Amazon Europe; MGRT obljublja, da se bo to kmalu...