(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
startupi   dodaj
Amazon dodaj
Richard Branson dodaj
 
Čas branja: 1 min
08.03.2018  21:00
Amazon za 800 milijonov evrov kupil obetaven start-up Ring
Amazon gre z nakupom start­upa Ring odločneje po poti širitve ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
startupi   dodaj
Amazon dodaj
Richard Branson dodaj

Ameriški spletni velikan Amazon ne spi na lovorikah in velikanski prodaji, ampak širi svoj poslovni portfelj, saj je kupil start-up Ring, ki razvija domofone z vgrajeno kamero.

Nakup Ringa, vreden več kot 800 milijonov evrov, bi lahko pomenil korak na poti obsežne širitve Amazonove ponudbe na področju opremljanja stanovanj s pametnimi pripomočki. Nad izkazanim zaupanjem so navdušeni tudi pri Ringu, kjer napovedujejo nadaljnje razvojne izboljšave in inovacije.

Ring je pozornost javnosti prvič pritegnil pred okoli petimi leti, ko mu je spodletel poskus financiranja prek enega izmed resničnostnih šovov. Ekipe to ni odvrnilo od prizadevanj in tako jim je pozneje uspelo pridobiti donacijo milijarderja Richarda Bransona in Amazonovega sklada Alexa.

Pri Ringu se osredotočajo na izdelavo domofonov z vgrajeno kamero, ki omogočajo povezovanje s pametnim telefonom in videoklepet z osebo pred vhodnimi vrati, v mislih pa imajo predvsem varnost, saj lastnikom takšnih domofonov po lastnih ocenah precej zmanjšujejo možnost, da jih po odpiranju vrat preseneti neželeni obiskovalec. Podobnega projekta se je pred časom lotil tudi Amazon, le da se je spletni velikan osredotočil na nadzorne kamere za notranjost domov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako je spletni trgovec postal tehnološki prvak

Amazon je začel s spletno trgovino, potem pa dodajal različne nove dejavnosti, od pretakanja glasbe in videov, prek snemanja filmov in...

FINANCE
Kdaj bodo slovenska podjetja lahko prodajala na Amazonu Europe in za koga je to lahko priložnost?

Slovenska podjetja so med redkimi v Evropi, ki ne smejo prodajati prek spletne trgovine Amazon Europe; MGRT obljublja, da se bo to kmalu...